آیا سیگارهای الکترونیک ضرر ندارد؟
در حالی که در بسیاری از کشورها مصرف آزاد دخانیات همچنان رواج دارد، استفاده از سیگارهای الکترونیک یا ویپ به طور گسترده شایع شده است. اما این موضوع با موانع و محدودیتهای قانونی جدی روبرو شده است. کارشناسان پیشگیری از آسیبهای اعتیاد بر اثر مصرف این نوع سیگار، میگویند که یک جوان ۱۸ ساله با […]
در حالی که در بسیاری از کشورها مصرف آزاد دخانیات همچنان رواج دارد، استفاده از سیگارهای الکترونیک یا ویپ به طور گسترده شایع شده است. اما این موضوع با موانع و محدودیتهای قانونی جدی روبرو شده است. کارشناسان پیشگیری از آسیبهای اعتیاد بر اثر مصرف این نوع سیگار، میگویند که یک جوان ۱۸ ساله با مصرف و اعتیاد به ویپ، ظرف مدت دو سال ممکن است به وضعیت ریوی یک پیرمرد ۷۰ ساله برسد.
افراد سیگاری، آگاه یا ناآگاه، تعداد نخهایی که در طول روز مصرف میکنند را به خاطر میسپارند. برخی از آنها چوب خطی برای این مصرف در ذهنشان قرار دادهاند و تعداد را به صورت مستقیم حساب نمیکنند، اما سیگار الکترونیک قادر است مصرف کننده را فریب دهد. این محصول سوخته نمیشود، به فیلتر نمیرسد و پس از مصرف چند بسته هم کاملاً تمام نمیشود. این ویژگیها همه جزئیاتی هستند که عنصر سرطان زا این محصول را تشکیل میدهد. بسیاری از افراد به بهانه ترک سیگار یا فرار از انتقادات اطرافیان درباره مصرف دخانیات، به سیگارهای الکترونیکی روی میآورند، در حالی که اعتیاد به این نوع سیگارها به صورت دهها برابر خطرناکتر اعلام شده است.
آمریکا و هند استفاده از ویپ را ممنوع اعلام کرد
مجازات حبس تا ۳ سال و جریمه ۵۰۰ هزار روپیه، معادل ۷ هزار دلار، فقط یک قسمت از تدابیر قانونی وزارت بهداشت هند برای مبارزه با گسترش مصرف سیگارهای الکترونیکی است. در سال ۲۰۱۸، شیوع مصرف این نوع سیگارها در جوانان و جمعیت جوان در شهرهای بزرگ هند به عنوان یک واقعه ویژه مورد توجه قرار گرفت.
اولین مرگ مرتبط با سیگارهای الکترونیکی یا ویپ در سال ۲۰۱۹ در آمریکا رخ داد و عوارض جدی مصرف این محصول باعث شد کشورهایی نظیر چین، برزیل، شیلی، سنگاپور، آمریکا و اسپانیا برای محدود کردن مصرف این ماده، مقررات و جریمههایی را اجرا کنند.
آسیب های نامرئی سیگار های الکترونیکی
ویپها به عنوان یک روش برای جلوگیری از مصرف سیگار در محیطهای دوستانه معرفی میشوند، اما فاجعه مصرف سیگارهای الکترونیکی و عوارض آنها به ترتیب در حال جلب توجه رسانهها هستند. در عین حال، عقیده رایج درباره ویپ اشتباه است و باید توجه داشت که ویپ نیز اعتیادآور است و تحریکپذیری آن نسبت به سیگارهای معمولی کمتر نیست. بسیاری از افراد، به همراه مصرف ویپ که قرار بوده دلیلی برای ترک سیگار باشد، به مصرف مواد مخدر نیز روی آوردهاند.
استفاده از حشیش به جای طعم دهنده
ویپها معمولاً با استفاده از اسانسهای طعم دهنده جذابی به مشتریان عرضه میشوند. اسانسهای نعنا و دارچین نمونههایی از این اسانسهای نیمه ثابت در این محصول هستند. اما تمام چیز به همینجا ختم نمیشود. به تازگی، برخی از واردکنندگان این محصول، حشیش مایع را به عنوان جایگزینی برای این اسانسها استفاده میکنند.
مصرف این محلول به شدت اعتیادآور است و در ساعات اولیه پس از مصرف، باعث بروز واکنشهای نامتعارف از سوی مصرفکننده میشود. این واکنشها شامل بیقراری، رفتارهای دو قطبی، هیجان زیاد که در آن اوج میگیرد و سپس به سرعت کاهش مییابد، و همچنین افزایش فشار خون میباشد. این پیامدها ناشی از مصرف اسانسهای آلوده به حشیش مایع هستند.
ورود این کالا به کشور قاچاق می باشد
مرکز کنترل دخانیات دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرده است که ویپها به صورت قاچاقی وارد مرزهای کشور میشوند و خرید و فروش آنها غیرقانونی است. با این حال، هنوز هیچ جریمهای برای توزیع یا مصرف این محصول در قوانین وجود ندارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید