ارتباط نعناع و خنک شدن نفس
مصرف برخی مواد غذایی باعث ایجاد احساس خنک کنندگی در دهان میشود. بدون توجه به دمای محیط، زمانی که موادی مانند نعناع و فلفل را میخورید، در دهان احساس خنکی را تجربه میکنید. کپسایسین در فلفلها و منتول در نعناع، باعث ایجاد این احساس خنکی در دهان میشوند. بنابراین، وقتی شما یک عدد نعناع یا […]
مصرف برخی مواد غذایی باعث ایجاد احساس خنک کنندگی در دهان میشود. بدون توجه به دمای محیط، زمانی که موادی مانند نعناع و فلفل را میخورید، در دهان احساس خنکی را تجربه میکنید. کپسایسین در فلفلها و منتول در نعناع، باعث ایجاد این احساس خنکی در دهان میشوند. بنابراین، وقتی شما یک عدد نعناع یا شکلات نعنایی میخورید یا یک آدامس نعنایی میجوید، دهان شما خنک میشود.
علت خنک شدن دهان
منتول و کپسایسین هر دو بر روی سیستم گیرندههای حسی تأثیر میگذارند و مواردی مانند لمس، دما و درد را کنترل میکنند. نعناع تأثیری بر روی مغز شما دارد و باعث میشود از بیرون احساس خنکی کنید. نورونهای حسی که در پوست و دهان موجود هستند، قادرند احساسات مختلفی مانند گرما و سرما را تشخیص دهند. این نورونها شامل پروتئینهای مهمی هستند که نقش حیاتی در کمک به احساس خنکی در دهان دارند و جریان یونها را در غشای سلولی تنظیم میکنند.
این پروتئین یک کانال یونی است و کانالهای یونی برای تشخیص پروتئینهای گیرنده محرک خود بسته میشوند. این کانالها در هنگام احساس خنکی باز میشوند تا یونهای کلسیم و سدیم وارد سلول شوند. یونهای تازه وارد پتانسیل عمل را تحریک میکنند که سلولهای عصبی را به مغز منتقل میکنند. این یونها با تعامل با سلولهای مغز و ارسال سیگنالهایی به مغز، باعث ایجاد حس خنکی در داخل دهان میشوند. به طور کلی، مولکولهای منتول باعث باز شدن گیرندههای TRPM8 کانالهای یونی خود میشوند و یک پتانسیل عمل به مغز ارسال میکنند، که در نتیجه باعث ایجاد احساس خنکی در دهان میشود. در واقع، تغییر دمای داخل دهان رخ نمیدهد، بلکه فقط احساس خنکی ایجاد میشود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید