افرادی که همبازی مناسبی برای بچه شما نیستند
بازی کردن، یکی از جنبههای حیاتی در زندگی کودکان است و نه تنها برای سرگرمی آنها اهمیت دارد، بلکه فواید متعددی برای رشد و پرورش آنها نیز دارد. داشتن یک همبازی خوب و برقراری ارتباط با کودکان دیگر، به رشد مهارتهای فرزندتان کمک میکند و موجب ایجاد تعادل بهتری در جنبههای شناختی و هیجانی او […]
بازی کردن، یکی از جنبههای حیاتی در زندگی کودکان است و نه تنها برای سرگرمی آنها اهمیت دارد، بلکه فواید متعددی برای رشد و پرورش آنها نیز دارد. داشتن یک همبازی خوب و برقراری ارتباط با کودکان دیگر، به رشد مهارتهای فرزندتان کمک میکند و موجب ایجاد تعادل بهتری در جنبههای شناختی و هیجانی او میشود. انتخاب یک همبازی مناسب فواید فراوانی برای فرزندتان دارد. با این حال، اگر کودکتان با یک همبازی با رفتار نامناسب بازی کند، ممکن است در بزرگسالی با مشکلاتی مواجه شود.
افرادی که مناسب نیستند تا با بچه شما بازی کنند
در ادامه خواهیم گفت کدام بچه ها برای بازی با فرزند شما مناسب نیستند
بچه ای که کتک میزند
کودکان به دنبال تفریح و سرگرمی هستند و بازی با دوستان و همبازیها برایشان جذاب و مفید است. با این حال، اگر کودک شما با شخصی که میدانید اگر بازی کند، به دعوا و خشونت منجر میشود، بهتر است اجازه ندهید فرزندتان با این افراد بازی کند. چراکه این ممکن است باعث شود که کودک دیدگاهی منفی نسبت به دنیا پیدا کند و رفتارهای خشونتآمیز به خود بگیرد. بهتر است فرزندتان با افرادی بازی کند که محیط صمیمی و سازندهای را برایش فراهم میکنند و به تربیت و توسعه مهارتهای اجتماعی و کاهش خشونت درونی کودک کمک میکنند.
بچه ای که حسودی میکند
حسادت در کودکان احساسی بسیار مخرب است و اگر به درستی مهار نشود، ممکن است در بزرگسالی فرد را به مشکلاتی دچار کند. بهتر است فرزند شما با کسی که شدیداً به او حسادت میکند، همبازی نکند. زیرا این فرد ممکن است با استفاده از همین حسادت بچهگانه، به کودک شما آسیب رسانده و به او ضربه فیزیکی وارد کند. توصیه میشود که فرزندتان با افرادی بازی کند که محیط صمیمی و سالمی را برایش فراهم میکنند و از این نظر امنیت و سلامتی او را تضمین میکنند.
بچه بزرگتر
همواره بازی و تعامل کودک با افراد بزرگتر از خود، یکی از دغدغهها و سؤالات والدین بوده است. عدم اجازه دادن به کودک برای همبازی با افراد بزرگتر دلیل آن است که بزرگترها گاهی درگیر بازیهای پیچیدهتری هستند که کوچکترها قادر به درک و مشارکت در آنها نیستند. همچنین، بزرگترها گاهی به کوچکترها فشار میآورند و اسباببازیهای آنها را به خود اختصاص میدهند. همچنین، همبازی با افراد بزرگتر، به دلیل تواناییهای فیزیکی و ذهنی بیشتر آنها، میتواند باعث ایجاد احساس ناتوانی و عدم موفقیت در کودک شود؛ زیرا کودک همواره در مقایسه با افراد بزرگتر، احساس کمبود و ناتوانی میکند.
بچه ای که به فرزندتان اجازه پیروزی نمیدهد
اگر کودکی در رده سنی 4 تا 7 سال دارید، بهتر است اجازه ندهید که با فردی که جثه و زور بیشتری دارد و در بازیها فرزندتان را شکست میدهد، همبازی کند. در این سن، کودکان در حال رقابت با دیگران هستند و با شکست خوردن، حسادت درونی در آنها رشد میکند. بهتر است فرزندتان با افرادی بازی کند که تواناییها و قدرتهای فیزیکی مشابهی دارند، تا از رقابت متعادلی برخوردار شوند و احساس موفقیت و رشد در بازیها را تجربه کنند.
همبازی مناسب با کودک چه ویژگی هایی دارد؟
همبازی در بازیها برای کودکان بسیار مفید بوده و میتواند به رشد شخصیت آنها کمک کند. یک همبازی مناسب کودک ویژگیهای زیر را دارد:
- هم سن و سال فرزندتان است، بازی کودک در میان گروه همسالان باعث میشود او یکبار در بازی پیروز و یکبار هم شکست بخورد.
- استفاده از همجنسبازی میتواند موثرتر باشد، زیرا بازیهای پسرانه دارای جنبجوش و فعالیتهای جسمی بیشتری نسبت به دختران است و پسران بیشتر تواناییهای خود را نشان میدهند، در حالی که دختران بازیهای خود را بر مبنای ارتباط و کنارههم بودن تنظیم میکنند.
- همبازی کودک شما باید از لحاظ مهارتها و تواناییهای جسمانی یا مهارتهای ذهنی اختلاف زیادی با فرزندتان نداشته باشد، زیرا این اختلاف ممکن است سبب سرخوردگی یا احساس توانایی کاذب در کودک شود.
- اگر میخواهید کودکتان دچار مشکلات اخلاقی و اعتقادی نشود، همبازی او باید از خانوادهای باشد که از لحاظ اعتقادی و فرهنگی نزدیک به شما باشند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید