بانوی اول اردن کیست و چرا سخنانش تاثیرگذار است؟
از حدود بیست و چهار سال پیش که «رانیا» به عنوان ملکه اردن تاجگذار شد، با تلاش و تعهد قابل توجهی به مسئولیتهای خود پاسخ داده است. او بین خانواده، اجرای وظایف سلطنتی و دستیابی به اهداف شخصی خود، از جمله ترویج حقوق زنان در جوامع عربی، توازن مناسبی را ایجاد کرده است. رانیا متعهد […]
از حدود بیست و چهار سال پیش که «رانیا» به عنوان ملکه اردن تاجگذار شد، با تلاش و تعهد قابل توجهی به مسئولیتهای خود پاسخ داده است. او بین خانواده، اجرای وظایف سلطنتی و دستیابی به اهداف شخصی خود، از جمله ترویج حقوق زنان در جوامع عربی، توازن مناسبی را ایجاد کرده است. رانیا متعهد به حمایت از حقوق کودکان و زنان بوده و در پر کردن شکاف بین شرق و غرب نقش مهمی را بازی میکند.
در یک مصاحبه با شبکه سیانان که هفته گذشته پخش شد، ملکه اردن در مقابل کریستین امانپور نشست و نحوه تحلیل رسانههای اصلی غربی درباره جنگ اسرائیل و غزه را به عنوان “استاندارد دوگانه آشکار” مورد انتقاد قرار داد.
اگرچه ملکه ۵۳ ساله برای مدت طولانی حمایت از حقوق مردم فلسطین را داشته است، اما در مصاحبه با امانپور، او لحنی خاصی به کار برده که بهطور معمول در خاندان سلطنتی دیده نمیشود و توجه عمومی اعراب را به خود جلب کرده است. او بمباران گسترده غزه توسط اسرائیل را به عنوان “قصابی در مقیاس گسترده” توصیف کرده و به حدی پیش رفته است که انتقاد از اظهارات عمومی جو بایدن، رئیسجمهور امریکا درباره حملات ۷ اکتبر به اسرائیل را مطرح کرده و حتی به طور مستقیم شبکه سیانان را هدف قرار داده است. اما کیست رانیا و چگونه به یک شخصیت تأثیرگذار تبدیل شده است؟
محبوبیت ملکه اردن بینظیر است و هیچ ملکه دیگری مشابه او وجود ندارد. او علاوه بر اینکه یک معلم، مدافع حقوق بشر و نماد مد است، همچنین یکی از مهمترین شخصیتها در جهان عرب است و در رسانههای اجتماعی برافراشته شده است. در دوره پادشاهی او، اردن به عنوان یک قدرت مهم در صحنه بینالمللی در زمینههای مختلف از جمله کمک به پناهندگان، توانمندسازی جوانان، بهبود بهداشت عمومی و ارتقای سطح آموزش، برجسته شده است.
رانیا در سال ۱۹۷۰ در کویت به والدین فلسطینی متولد شد. او در سال ۱۹۹۱ مدرک کارشناسی در رشته مدیریت بازرگانی را از دانشگاه آمریکایی قاهره دریافت کرد و در سال ۱۹۹۵ مدرک کارشناسی ارشد در رشته مدیریت را از دانشگاه ژنو سوئیس دریافت نمود.
در ژانویه ۱۹۹۳، رانیا و ملک عبدالله دوم، پادشاه فعلی اردن، در یک مهمانی شام با یکدیگر آشنا شدند. پس از دو ماه آشنایی، رانیا به نامزدی شاهزاده عبدالله دوم پیوست و در نهایت در تاریخ ۱۰ ژوئن ۱۹۹۳ با یکدیگر ازدواج کردند.
رانیا، پس از ازدواج با شاهزاده عبدالله دوم، هیچگاه تصور نمیکرد که در طی شش سال آینده به ملکه تبدیل شود. در سال ۱۹۹۹، هنگامی که حاکم آن زمان کشور، ملک حسین بن طلال، در بستر مرگ قرار داشت، به طور غیرمنتظرهای پسرش عبدالله را به عنوان وارث خود معرفی کرد. پس از درگذشت ملک حسین، عبدالله و رانیا به ترتیب عنوان پادشاه و ملکه اردن را به خود اختصاص دادند. در آن زمان، رانیا که ۲۸ ساله بود، به عنوان یکی از جوانترین ملکههای جهان شناخته میشد.
این زوج چهار فرزند به نامهای پرنس حسین، پرنسس ایمان، پرنسس سلما و پرنس هاشم دارند.
اگرچه تخصص و مهارت رانیا در زمینه تجارت و فناوری قرار دارد، اما دستور کار اصلی ملکه رانیا همواره بر پایه آموزش بوده است. او با همکاری وزارت آموزش و پرورش و ایجاد تعدادی طرح آموزشی مانند مدارس و آکادمی معلمان ملکه رانیا، به دنبال تشویق سرمایهگذاری بخش خصوصی و اصلاحات در حوزه آموزش بوده است.
به خاطر فعالیتهایش در حوزه ارتقای آموزش و پرورش و توانمندسازی جوانان، رانیا در سطح بینالمللی تجلیل شده است. به عنوان تقدیری از اقداماتش در این زمینه، به او یک صندلی افتخاری در سازمان ملل متحد و همچنین صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اختصاص داده شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید