با انواع لنز دوربین آشنا شوید
استفاده از لنزهای متفاوت برای خلق تصاویر شگفت انگیز، مهارتی است که هر عکاسی باید داشته باشد. لنزها مشخص می کنند که چه تصاویری می توانید با استفاده از آن ها بگیرید. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع لنز دوربین بپردازیم و به شما یاد بدهیم برای چه نوع عکاسی، از کدام لنز […]
استفاده از لنزهای متفاوت برای خلق تصاویر شگفت انگیز، مهارتی است که هر عکاسی باید داشته باشد. لنزها مشخص می کنند که چه تصاویری می توانید با استفاده از آن ها بگیرید. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع لنز دوربین بپردازیم و به شما یاد بدهیم برای چه نوع عکاسی، از کدام لنز استفاده کنید تا بتوانید به عنوان یک عکاس حرفه ای، تصاویر زیبا و ماندگاری ایجاد کنید.
انواع لنز دوربین
لنز پرایم یا لنزهای تک کانونی
این لنزها تنها یک فاصله کانونی مشخص دارند. برای مثال، لنز ۵۰mm، یک لنز پرایم محبوب است که به دلیل کاربرد زیاد و قیمت پایینی که دارد بسیار مورد علاقه عکاسان واقع شده است. این گونه لنزها قابلیت بیشتری برای عکاسی در شرایط کم نور و نیز ایجاد عمق میدان باریک تر را دارا هستند.
لنز زوم یا لنزهایی با فاصله کانونی متغیر
ویژگی که لنزهای زوم دارند این است که می توانند فاصله های کانونی متفاوتی را پوشش دهند. لنزهای زوم قادر هستند بازه های مختلفی مثل واید تا تله فوتو را پوشش دهند. تمامی آموزشهای مورد نیاز در مورد لنز دوربین و نحوی عکاسی را میتوانید در کلاس های آموزش عکاسی حرفه ای آموزش ببینید
لنزهای بین پرایم و زوم
اکثر لنزهای موجود در بازار از این نوع هستند. این لنزها تعداد مشخصی فاصله کانونی را پوشش می دهند. مثلا برخی از لنزهایی که از این دسته هستند ۳ فاصله کانونی متفاوت را پوشش می دهند اما هیچ یک از فاصله های کانونی میانی را پوشش نمی دهند.
انواع لنز دوربین عکاسی بر اساس فاکتورهای مختلف
به طور کلی لنزها بر اساس فاکتورهای مختلفی مثل وضوح، فاصله کانونی، اندازه و وزن، نوع طراحی، امکان فوکوس اتوماتیک، ضد آب بودن و… تقسیم بندی می شوند. انواع لنز دوربین عبارتند از:
لنز نرمال یا استاندارد
لنزهای نرمال فاصله کانونی ثابتی در حدود (۵۰، ۸۵ یا ۱۰۰ میلی متر) دارند. برای یک دوربین با فیلم ۳۵ میلی متری یا یک DSLR فول فریم، یک لنز ۵۰ میلیمتری، استاندارد محسوب می شود. در این صورت برای فاصله کانونی بالاتر شما یک لنز ایده آل خواهید داشت زیرا با ترکیب این لنز با دریچه دیافراگم باز، جزئیات پس زمینه مات شده و توجه بیننده به سمت سوژه مورد نظر شما می رود.
لنز تله فوتو
ویژگی لنزهای تله فوتو (۱۰۰ تا ۸۰۰ میلی متری) این است که به شما زاویه دید باریکی می دهند. این ویژگی باعث می شود بتوانید از یک فاصله دور (چند متری) از سوژه مورد نظرتان به راحتی، عکس بگیرید. از لنزهای تله فوتو بیشتر برای عکاسی حیات وحش، پرتره، ورزشی، و ثبت تصاویر مربوط به مستندسازی استفاده می شود. با استفاده از یک لنز تله فوتو به آسانی می توانید از فاصله دور روی سوژه مورد نظر، فوکوس کنید.
لنز زوم
لنزهای زوم به شما این امکان را می دهند که بتوانید با فاصله کانونی های متغیری، عکس بگیرید. تغییر زاویه این گونه لنزها بین ۲۴ تا ۳۰۰ میلی متر است. این ویژگی لنزهای زوم دست شما را برای ترکیب بندی کاملا باز می گذارد. توصیه می کنیم به هنگام خرید یک لنز زوم به دریچه دیافراگم آن توجه کنید. از آنجایی که برای ساخت این لنزها قطعات زیادی لازم است، توانایی محدودی در باز کردن دریچه دیافراگم و ورود نور دارند.
لنز تیلت شیفت
نام دیگر این لنز، لنز تصحیح پرسپکتیو است. ویژگی مهم لنزهای تیلت شیفت قابلیت چرخش آن به اطراف و یا خم شدن به بالا و پایین است. با وجود این قابلیت به راحتی می توانید زوایای پرسپکتیو تصویر را تغییر دهید. مثلا هنگام عکاسی از یک ساختمان وقتی در پایین آن ایستاده باشید، تصویر بدست آمده دارای خطوط همگرا خواهد بود، ولی با استفاده از لنز تیلت شیفت می توان همگرایی خطوط ساختمان را برطرف کرده و آن را به صورت یک نمای تخت، نمایش داد و از آن عکس گرفت. ویژگی دیگر این گونه لنزها، فوکس انتخابی است. به طوری که در یک تصویر تنها بتوانید روی بخش های خاصی فوکوس کنید. از لنزهای تیلت شیفت بیشتر در عکاسی های مربوط به معماری، استفاده می شود.
لنز تثبیت کننده تصویر
این لنزها دارای سنسورهای ثبات بخش ژیروسکوپی کوچک و المان های تصحیح کننده خطایی هستند که قابلیت اصلاح لرزش های دوربین را دارند. این ویژگی زمانی به کمک ما می آید که مجبور هستیم برای جبران کمبود نور؛ سرعت شاتر طولانی تری انتخاب کنیم. در این شرایط نیاز دارید لرزش ها حذف شوند. در توضیح لنزهای تثبیت کننده تصویر گفته می شود که با استفاده از چنین لنزی کاربر قادر است بین ۲ تا ۴ پله سرعت شاتر را پایین تر آورد و عکس همچنان وضوح بالای خود را حفظ کند.
لنز زاویه باز
فاصله کانونی لنز زاویه باز چیزی در حدود ۱۰ تا ۴۲ میلی متر است. این ویژگی شما را قادر به گرفتن عکس هایی با زاویه دید وسیع تری خواهد کرد. از لنزهای زاویه عریض بیشتر برای عکاسی از مناظر و همچنین ثبت عکس های دسته جمعی، استفاده می شود. در واقع وقت هایی که نمی خواهید هیچ المان مهمی از عکس را حذف کنید؛ استفاده از لنز زاویه باز بهترین گزینه است. با استفاده از این لنز، عمق میدان عمیق تری خواهید داشت.
لنز چشم ماهی
لنز چشم ماهی زاویه دید بازی داشته و پرسپکتیو تصویر را به شکل کروی در می آورند. علت اینکه اسم این لنزها را چشم ماهی گذاشته اند هم همین ویژگی کروی نمودن تصاویر است. جالب است بدانید در تصاویری که با لنزهای چشم ماهی گرفته می شود؛ انحنای خطوط به شدت اتفاق می افتد و عناصر تصویر دچار نوعی اختلال شکلی شده یا اصطلاحا دفرمه می شوند. فاصله کانونی در لنزهای چشم ماهی حداکثر ۱۶ میلی متر و زاویه دید آنها معمولا بین ۱۰۰ تا ۱۸۰ درجه است.
لنز ماکرو
از لنزهای ماکرو برای عکاسی در فاصله بسیار نزدیک به سوژه و زمانی که عکاس قصد دارد سوژه را بزرگ تر از حالت معمول جلوه دهد، استفاده می شود. فاصله کانونی لنزهای ماکرو متفاوت است اما بیشترین فواصل کانونی مورد استفاده بین ۵۰-۲۰۰mm است. ویژگی خاصی که لنزهای ماکرو دانرد این است که امکان نزدیک شدن خیلی زیاد به سوژه را برای عکاس، فراهم می کند. اگر قصد عکاسی از اشیاء و موجودات ریز را دارید؛ لنز ماکرو بهترین انتخاب برای این کار است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید