برای شکایت از کلاهبرداری اینترنتی چه باید کرد؟
کلاهبرداری به هرشکلی باشد به افراد خسارت های مالی و حتی روحی و جسمی وارد می کند. از این رو قوانین زیادی برای پیگیری شکایات از این کلاهبرداران وضع شده است. در مقاله پیش رو قصد داریم نحوه شکایت از کلاهبردار اینترنتی و نقش وکیل در این فرآیند را بررسی کنیم. پس حتما تا انتها […]
کلاهبرداری به هرشکلی باشد به افراد خسارت های مالی و حتی روحی و جسمی وارد می کند. از این رو قوانین زیادی برای پیگیری شکایات از این کلاهبرداران وضع شده است. در مقاله پیش رو قصد داریم نحوه شکایت از کلاهبردار اینترنتی و نقش وکیل در این فرآیند را بررسی کنیم. پس حتما تا انتها همراه ما باشید تا بتوانید مشکل خود را حل کنید.
کلاهبرداری اینترنتی چیست و چگونه اتفاق میافتد؟
فعالیت های مجرمانه بسیار زیادی وجود دارند که کلاهبرداری اینترنتی تلقی می شوند. اگر بدانید کدام یک از این فعالیت ها جرم است، بهتر و آگاهانه تر می توانید از طریق قانون شکایت خود را پیگیری کنید. برای مثال امروزه رایج ترین نوع کلاهبرداری مربوط به فروشگاه های اینترنتی که به اصطلاح آنلاین شاپ نام دارند، می شود. ممکن است شما مبلغ زیادی را برای خرید محصولی پرداخت کنید، اما هیچوقت به دستتان نرسد و یا مغایرت داشته باشد.
برخی مواقع ممکن است لینکی از طریق فضای مجازی دریافت کرده و هنگامی که روی آن کلیک می کنید، تمام اطلاعات حساب شما هک شود و به این طریق مجرمان می توانند حسابتان را خالی کنند. روش های دیگری همچون فیشینگ نیز جزو رایج ترین روش های کلاهبرداری اینترنتی به شمار می آیند.
درکل تمامی روش های کلاهبرداری پیچیده هستند و اغلب افراد بدون آنکه ذره ای شک کنند در دام آن می افتند. به عبارتی در بیشتر مواقع گریزی از آن نیست. پس حداقل کاری می توان انجام داد، شکایت بعد از وقوع جرم است تا مسئله خیلی سریع پیگیری شده و خسارت مالی نیز جبران شود.
پس از وقوع کلاهبرداری اینترنتی چه باید کرد؟
هرچه سریع تر روند شکایت کلاهبرداری اینترنتی را آغاز کنید بیشتر به نفعتان خواهد بود. پس دقیقا همان لحظه ای که متوجه شدید به دام کلاهبرداری افتاده اید؛ مراحلی که در ذیل توضیح داده ایم را انجام دهید.
- بررسی جزئیات ماجرا
در ابتدا باید تمام جزئیات اتفاق را بررسی و در جایی یادداشت کنید. این جزئیات عبارتند از میزان خسارت، نحوه کلاهبرداری، اطلاعاتی که از کلاهبردار دارید و همچنین چیزهایی که کلاهبردار از شما می داند. همچنین هر موردی که میدانید ممکن است مهم باشد و در شناسایی مجرم کمک کند را نیز بنویسید. - جمع کردن مدرک
حتما باید در سریع ترین زمان ممکن و قبل از این که کلاهبردار اقدام به نابودی آنها نماید، مدارک را جمع آوری کنید. برای این کار می توانید از تمامی پیام هایی که بینتان رد و بدل شده، نام کاربری کلاهبردار، رسیدهای پرداختی و هر چیز قابل استناد دیگری اسکرین شات گرفته و سپس آن ها را پرینت کنید. - مسدود کردن حساب بانکی
اگر کلاهبردار هنوز فرصت خالی کردن تمام مبلغ موجود در حسابتان را پیدا نکرده، از این خوش شانسی استفاده کنید و بلافاصله کارت بانکی خود را مسدود نمایید. می توانید با بانک خود تماس بگیرید تا این کار را برایتان انجام دهند. اما اگر ساعت کاری بانک ها به اتمام رسیده، اپلیکیشن همراه بانک مربوطه را نصب کرده و از طریق آن حسابتان را ببندید. - مراجعه به پلیس فتا
پلیس فتا مرجع اصلی رسیدگی به کلاهبرداری اینترنتی است که حتما باید به آن مراجعه کنید تا شکایتتان به بهترین شکل بررسی شود. برای اینکار می توانید به دو صورت اینترنتی و حضوری اقدام کنید. در روش اول کافیست وارد سایت رسمی پلیس فتا شده و فرم مربوطه را پر کنید. همچنین تمام مدارکی که جمع کرده اید را نیز بارگذاری نمایید.
برای شکایت از کلاهبرداری اینترنتی به صورت حضوری، باید به دفتر پلیس فتا در شهر خود بروید. با کارشناسان مربوطه صحبت کنید تا به صورت کامل شما را راهنمایی کنند و سپس به کمک آنها شکایت خود را تنظیم کنید تا در لیست پیگیری قرار بگیرد. - مراجعه به دادسرای قضایی
به غیر از پلیس فتا، مراجع قضایی نیز می توانند شکایت از کلاهبرداری اینترنتی را پیگیری کنند. دادسرای جرایم اینترنتی می تواند خیلی دقیق شکایت شما را بررسی کرده و کلاهبردار را دستگیری کند. اگر می خواهید از این طریق اقدام به شکایت کنید، حتما باید شکوائیه تنظیم کرده و آن را به همراه مدارک به دادگاه عرضه کنید.
با انجام این مراحل می توانید خسارت وارد شده را جبران کنید و باعث دستگیری کلاهبرداران اینترنتی شوید. پس به هیچ عنوان نباید از حق خودتان بگذرید.
برای شکایت از کلاهبرداری اینترنتی چرا باید وکیل بگیریم؟
اگر کلاهبرداری اینترنتی که از شما شده مبلغ زیادی را شامل می شود، حتما باید وکیل بگیرید تا به خسارت و پول خود برسید. در غیر این صورت احتمال پایمال شدن حقوقتان وجود دارد. وکیل خوب می تواند جرم شکل گرفته را به طور دقیق بررسی نماید و سپس با دست پر شکایت نامه تنظیم کند.
شکوائیه تنظیم شده توسط وکیل، اصولی و حرفه ای می باشد که در آن تمام جزئیات و جوانب پرونده در نظر گرفته شده است. این مسئله باعث می شود تا شکایت شما اعتبار بیشتری در دادگاه پیدا کند و رسیدگی به آن بهتر و سریع تر صورت بگیرد.
همچنین وکیل می تواند مدارک محکمه پسند زیادی را از کلاهبردار و جرمی که اتفاق افتاده جمع آوری کند. این مدرک ها ادعای شما را در دادگاه ثابت خواهند که موجب می شود به حقوق خود برسید. وکیل وظیفه پیگیری پرونده را برعهده دارد. بنابراین مدام با مراجع قضایی ارتباط می گیرد تا روند پرونده سریع تر طی شود.
پس از دستگیری کلاهبردار، اگر نیاز بود در دادگاه ادعای خود را در مقابل مجرم ثابت کنید، وکیل این کار را برای شما انجام خواهد داد و با ارائه استدلال های محکمه پسند به خوبی از حق شما دفاع می نماید.
وکیل کلاهبرداری شیراز سجاد محمدی ، می تواند تمامی این موارد را به بهترین شکل ممکن بریتان انجام دهد و به صورت تضمینی، باعث می شود تا پرونده به نفع شما تمام شود. همچنین تمام خسارات وارد شده و حق شما را به کمک قانون از کلاهبردار می گیرد.
کلام پایانی
در دنیای امروز کلاهبرداری اینترنتی به یکی از جرایم رایج تبدیل شده است که قربانی های زیادی می گیرد. اما متاسفانه خیلی از این افراد که به دام کلاهبرداری افتادند، پیگیری نمی کنند و از حق خود می گذرند. این اشتباه ترین کاری است که در مقابل این مجرمان می توان انجام داد؛ چراکه آنها را برای کلاهبرداری های دیگر مصمم تر می کند.
در وهله اول باید اقدامات ایمنی را انجام دهید و هوشیار باشید تا دچار کلاهبرداری اینترنتی نشوید؛ ولی در صورتی که این مشکل برایتان پیش آمد به سرعت روند شکایت را آغاز کنید. توصیه می کنیم که این کار را به تنهایی انجام ندهید و از یک وکیل باتجربه مثل سجاد محمدی در این زمینه کمک بگیرید تا حتما موفق شوید خسارت خود را پس بگیرید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید