بیماری آبله مرغان چیست؟
آبله مرغان یک بیماری عفونی ویروسی است که میتواند افراد در هر سنی را تحت تأثیر قرار دهد، اما بیشتر کودکان را درگیر میکند. این ویروس بهراحتی از افراد مبتلا به آبله مرغان به افرادی که تاکنون به این بیماری مبتلا نشدهاند یا واکسینه نشدهاند سرایت میکند. شیوع آبله مرغان در اواخر زمستان و اوایل […]
آبله مرغان یک بیماری عفونی ویروسی است که میتواند افراد در هر سنی را تحت تأثیر قرار دهد، اما بیشتر کودکان را درگیر میکند. این ویروس بهراحتی از افراد مبتلا به آبله مرغان به افرادی که تاکنون به این بیماری مبتلا نشدهاند یا واکسینه نشدهاند سرایت میکند. شیوع آبله مرغان در اواخر زمستان و اوایل بهار بیشتر است.
علائم آبله مرغان چیست؟
علائم و نشانههای ابتلا به آبله مرغان شامل موارد زیر هستند:
- تب بالا
- لرز
- سردرد
- بیاشتهایی
- خستگی و احساس ضعف
- خارش
- بثورات پوستی (جوشهای قرمز که در طی زمان به حبابهای پر آب تبدیل میشوند)
- سرگیجه
- تپش قلب
- لرزش بدن
- استفراغ
- سرفههای مکرر
- سفتی گردن
- درد شکمی
در صورتی که شما یا کسی دیگر این علائم را تجربه میکنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا بتواند تشخیص دقیق بیماری را بررسی کند و درمان مناسب را تجویز کند.
واگیردارد بودن آبله مرغان تا چند وقت است؟
آبله مرغان یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که به دو روش انتقال مییابد: تماس مستقیم با بثورات پوستی و یا انتقال هوایی از طریق رطوبت هوا. معمولاً مدت زمان انتقال آبله مرغان 7 تا 10 روز است. پس از ترمیم و بهبود زخمها و تشکیل کورههای آبلهای که نشانه بهبود زخمهاست، بیمار دیگر قابلیت انتقال آبله مرغان را ندارد. لازم به ذکر است که اگر علائمی مانند تب و غیره کاهش یافته باشد اما زخمها هنوز بهبود نیافته باشند، فرد هنوز حامل ویروس است زیرا ویروس در زخمها حضور دارد و میتواند از طریق تماس مستقیم با زخمها منتقل شود.
در کودکان، معمولاً آبله مرغان طی 7 تا 10 روز بهبود مییابد، اما در بزرگسالان ممکن است مدت زمان خوب شدن آن بین 10 تا 14 روز طول بکشد. در نوزادان، مدت زمان بهبودی آبله مرغان و خوب شدن آن معمولاً بین 14 تا 21 روز است.
روش جلوگیری از سرایت بیماری
برای جلوگیری از انتقال آبله مرغان، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- از دستان خود مراقبت کنید و آنها را به طور منظم بشویید.
- هنگام سرفه کردن، از ماسک استفاده کنید تا جلوی انتشار آبله مرغان را بگیرد.
- از فرد مبتلا به آبله مرغان دوری کنید، زیرا قرنطینه کردن افراد آلوده به آبله مرغان و همچنین کسانی که در تماس نزدیک با آن فرد هستند، بسیار مهم است. فرد مبتلا باید از رفتن به محل کار، مدرسه، دانشگاه و مکانهای عمومی پرهیز کند تا جلوی شیوع بیماری را بگیرد.
- بهترین روش پیشگیری از آبله مرغان استفاده از واکسیناسیون است. تزریق دوز واکسن میتواند خطر عفونت و عوارض مرتبط با آبله مرغان را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
- از استفاده از وسایل شخصی افراد مشکوک به آبله مرغان پرهیز کنید تا به پیشگیری از انتقال بیماری کمک کند.
- در صورت قرار گرفتن در معرض آبله مرغان، میتوان به فرد ایمونوگلوبولین (IG) تزریق کرد که محافظت موقتی را فراهم میکند و شدت بیماری را کاهش میدهد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید