جزئیات جدید از تعطیلی شنبه ها
به گفته اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، اکثر نمایندگان مجلس با تعطیلی روز شنبه موافق بودند. آنها معتقد بودند که نباید فرصتهای تعامل اقتصادی با جهان را از دست بدهیم. این تصویب در صحن مجلس انجام شده است. شروع تعطیلات به گفته اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، اگر شورای نگهبان طی […]
به گفته اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، اکثر نمایندگان مجلس با تعطیلی روز شنبه موافق بودند. آنها معتقد بودند که نباید فرصتهای تعامل اقتصادی با جهان را از دست بدهیم. این تصویب در صحن مجلس انجام شده است.
شروع تعطیلات
به گفته اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، اگر شورای نگهبان طی 10 روز آینده مصوبه مجلس مبنی بر افزایش تعطیلات هفتگی را تایید و رئیس مجلس آن را ابلاغ کند، تعطیلی شنبهها از اواخر خرداد امسال اجرایی خواهد شد. ایشان همچنین اشاره کردند که دفاتر سه مرجع تقلید و دفتر رهبر انقلاب نیز با تعطیلی شنبهها مشکلی نداشتند. این به معنای آن است که این مصوبه از نظر شرعی مشکلی ندارد.
بنابراین انتظار میرود که شورای نگهبان هم از نظر قانونی و هم از نظر شرعی، ایرادی بر این مصوبه وارد نکند.
نایبرئیس مجلس شورای اسلامی توضیح داده است که طبق قانون، جمعه تعطیل رسمی است و شنبه فقط برای آن دسته از افراد تعطیل محسوب میشود که ساعت کاری موظفی دارند. در نتیجه، برخی شرکتهای خصوصی ملزم به تعطیل کردن شنبهها نیستند. علاوه بر 216 نمایندگانی که به تعطیلی شنبهها رأی دادند، یک نامه با امضاهای 36 تشکل اقتصادی نیز وجود داشت که وزن کفه تعطیلی شنبهها را سنگینتر میکرد.
آنهایی که مخالف تعطیلی شنبهها بودند، معتقد بودند که این کار اولاً برخلاف دستورات دینی است و ثانیاً تصویب آن “غربگرایی” است. به همین دلیل، محسن پیرهادی، نماینده تهران، از دفتر آیتالله جوادی آملی استفتا گرفته بود که رأی ایشان نیز مثبت بوده است.
جزئیات افزایش تعطیلات
در جریان بررسی لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری، پیشنهادی مبنی بر تعطیلی روز پنجشنبه از سوی آقای سید محمدرضا میرتاجالدینی، نماینده تبریز مطرح شد. اما نمایندگان با ۱۳۲ رأی مخالف، ۷۵ رأی موافق و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر، با این پیشنهاد مخالفت کردند.
طبق تبصره ۳ لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته:
تمامی دستگاههای اجرایی اعم از ستادی و استانی (به استثنای واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی، و بخش عملیاتی واحدهای خدماترسان مانند بیمارستانها، مراکز بهداشتی-درمانی، مراکز بهزیستی، بانکها و اماکن ورزشی) موظفند ساعات کار خود را در پنج روز هفته از یکشنبه تا پنجشنبه تنظیم کنند. فهرست کامل بخش عملیاتی واحدهای خدماترسان مشمول این تبصره نیز ظرف سه ماه توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
در جریان بررسی لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری، آقای سید محمدرضا میرتاجالدینی، نماینده تبریز، پیشنهاد تعطیلی روز پنجشنبه را مطرح کرد. اما نمایندگان با ۱۳۲ رأی مخالف، ۷۵ رأی موافق و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر، با این پیشنهاد مخالفت کردند.
میرتاجالدینی در توضیح پیشنهاد خود اظهار کرد که مردم از زمانهای قدیم به تعطیلی پنجشنبهها عادت داشتهاند و تعطیلی شنبهها، وضعیت را به گونهای میکند که به نظر میرسد سه روز در هفته (پنجشنبه، جمعه و شنبه) تعطیل است، که این وضعیت دیگر با اقتصاد سازگار نیست.
علیاکبر علیزاده نیز در موافقت با پیشنهاد تعطیلی پنجشنبهها، گفت که ۹۰ درصد تجارت ما با همسایگان است و مدل تعطیلی همسایگان نیز مانند خودمان بوده و ربطی به پنجشنبه و شنبه ندارد. او افزود که جریان غربگرا موضوع تعطیلی شنبه را مطرح کرده است و اگر به فکر دین مردم هستیم، پنجشنبهها تعطیل باشد.
در عوض، محسن پیرهادی، نماینده تهران به عنوان مخالف این پیشنهاد، اظهار کرد که با تعطیلی روز پنجشنبه، عملا چهار روز تعامل ما با دنیا قطع میشود و کسانی درباره تعطیلی پنجشنبه صحبت میکنند که کاری در حوزه اقتصادی نکردهاند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید