مجله خبری سهندپرس
۲۷
تیر ۱۴۰۴
  • صفحه نخست
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • بین الملل
  • ورزشی
  • اقتصادی
  • پزشکی
  • اخبار
  • درباره ما
  • بلاگ
گل گاوزبان

خواص دمنوش گل گاو زبان

خرید دمنوش‌های گیاهی یکی از عادات قدیمی در خانه‌های بسیاری از مردم ایران است. به ویژه خرید دمنوش گل گاوزبان که در مواقع استرس و نگرانی به آن روی می‌آوریم. حتی در حال حاضر نیز برای درمان دردهای مختلف به سرعت به دمنوش گل گاوزبان متوسل می‌شویم و با نوشیدن آن از دردهای مزاحم خود […]

آبان 9, 1402 4 دقیقه خواندن
چاپ خبر

خرید دمنوش‌های گیاهی یکی از عادات قدیمی در خانه‌های بسیاری از مردم ایران است. به ویژه خرید دمنوش گل گاوزبان که در مواقع استرس و نگرانی به آن روی می‌آوریم. حتی در حال حاضر نیز برای درمان دردهای مختلف به سرعت به دمنوش گل گاوزبان متوسل می‌شویم و با نوشیدن آن از دردهای مزاحم خود راحت می‌شویم. با ما همراه شوید تا اطلاعات جامعی درباره گیاه گل گاوزبان را بدست آورید.

گل گاوزبان چیست؟

گیاه گل گاوزبان یک گیاه علفی است که به خوبی در کشور ما، به خصوص در دامنه‌های البرز، رواج دارد. یک نکته مهم درباره گل گاوزبان این است که تمام قسمت‌های آن از جمله گل، برگ و دانه، قابل استفاده در تهیه داروها هستند. بین گل‌های گاوزبان، گل با دم سفید و گلبرگ‌های بنفش دارای کیفیت بالاتری هستند. برگ‌های تازه این گیاه حاوی مقدار زیادی ویتامین C هستند.

گل‌های این گیاه به رنگ‌های آبی، سفید و بنفش می‌باشند. دانه‌های آن نیز در تهیه روغن‌های دارویی به طور گسترده استفاده می‌شوند. این گیاه شامل ویتامین‌های گروه ب، ویتامین ث و مواد معدنی مانند کلسیم، منگنز، منیزیم، اسید فسفریک، نیترات پتاسیم، رزین و فلانوئید و غیره می‌باشد.

در فصل سرما، برای جلوگیری از سرفه‌های خشک که ناشی از سرماخوردگی هستند، نیاز به یک جوشانده قدرتمند و مرهمی قوی است. استفاده از دمنوش گل گاوزبان، انتخاب بسیار مناسبی است.

گل گاوزبان خواص طبیعی ویژه‌ای دارد؛ آن گرم، تر و نشاط‌ آور است. با نوشیدن یک فنجان دمنوش این گیاه، می‌توانید از سردردهای شدید پس از یک روز کاری راحت شوید.

طرز تهیه جوشانده گل گاوزبان

برای تهیه دمنوش گل گاوزبان، 5 گرم از گل‌های خشک را در یک لیوان آب جوش (تقریباً 250 میلی‌لیتر) بریزید. سپس آب جوش و گل گاوزبان را در یک قوری مقاوم در برابر حرارت قرار داده و روی شعله گاز قرار دهید. به‌خاطر داشته باشید که شعله گاز باید ضعیف باشد و اگر ممکن است از شعله پخش‌کن استفاده کنید. صبر کنید تا حجم جوشانده به 150 میلی‌لیتر برسد. برای تجربه طعم بهتر، می‌توانید جوشانده گل گاوزبان را با کمی آب لیمو تازه یا عصاره لیمو عمانی و همچنین عسل شیرین کنید.

ظرز تهیه دمنوش گل گاوزبان

دمنوش گل گاوزبان یکی از پنج دمنوش برتر جهان است که برای آرامش شناخته می‌شود. روش تهیه این دمنوش به سه مرحله تقسیم می‌شود:

  • در مرحله اول، سه قاشق غذاخوری گل گاوزبان را در یک قوری قرار دهید و سپس چهار عدد گل محمدی خشک را به آن اضافه کنید.
  • در مرحله دوم، یک لیوان آب جوش را به محتویات قوری اضافه کنید و قوری را روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید، مانند قرار دادن آن روی حرارت بخار کتری.
  • در مرحله سوم، به مدت 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد، سپس دمنوش را در یک فنجان ریخته و با عسل یا نبات میل کنید.

حالا می‌توانید این دمنوش را لذت ببرید و از آرامشی که به شما می‌بخشد، بهره‌مند شوید.

میزان مصرف مجاز روزانه‌ی دمنوش گل‌گاو‌‌زبان

حداکثر مقداری که می‌توانید در روز از گل گاوزبان استفاده کنید، دو گرم است که باید در سه وعده غذایی مختلف تقسیم شود. اگر قصد دارید سه لیوان از دمنوش را بنوشید، هر لیوان نیاز به ۰.۵ تا ۰.۷ گرم گل گاوزبان دارد.

  • قبل از مصرف، به نکات زیر توجه کنید:
  • بهتر است چای و دمنوش گل گاوزبان را همان زمانی که آن را تهیه کرده‌اید، مصرف کنید، زیرا خواص آن در طول زمان کاهش می‌یابد.
  • از مصرف بیش از حد و برای مدت طولانی دمنوش گل گاوزبان خودداری کنید. استفاده مداوم برای 5 روز می‌تواند به عادت انجام شود، و بعد از 5 روز توصیه می‌شود حداقل 3 روز استراحت کنید.
  • همچنین، استفاده از دمنوش‌های ترکیبی مانند دمنوش گل گاوزبان و دارچین یا گل گاوزبان و بابونه بسیار مفید است.

افرادی که نباید گل گاوزبان بخورند

  1. زنان باردار باید اجتناب کنند از مصرف دمنوش و چای گل گاوزبان، زیرا می‌تواند باعث سقط جنین شود.
  2. زنان شیرده همچنین نباید از این دمنوش استفاده کنند، زیرا گل گاوزبان مواد خطرناکی برای نوزاد دارد و ممکن است از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود.
  3. افرادی که مشکلات کبدی دارند باید از مصرف این دمنوش خودداری کنند، زیرا علاوه بر تداخل با داروها، ممکن است مسمومیت کبدی را تسریع کند.
  4. از این دمنوش باید خودداری کنند همه کسانی که داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب مصرف می‌کنند، زیرا ممکن است باعث تداخل با این داروها شده و تأثیر آنها را کاهش دهد.
  5. افرادی که از داروهای خواب‌آور، آرام‌بخش و آنتی‌هیستامین استفاده می‌کنند نباید گل گاوزبان را مصرف کنند، زیرا ممکن است باعث تداخل با این داروها شده و اثربخشی آنها را کاهش دهد.
  6. افرادی که فشار خون بالا دارند نباید به دلیل افزایش فشار خون توسط گل گاوزبان، از آن استفاده کنند.
  7. از مصرف این گیاه باید خودداری کنند بیماران هموفیلی و افرادی که مشکلات انعقاد خون دارند، زیرا ممکن است باعث رقیق شدن خون شده و مشکلات خونریزی را افزایش دهد.

نوشته های مرتبط:

  • درمان سرما خوردگی با دمنوش
  • به دانه برای سرفه و طرز صحیح مصرف آن برای سرماخوردگی
  • یک دنیا خواص باورنکردنی زیره سبز برای درمان و لاغری
  • شرایط نگه داری گل بابا آدم
  • تنها کشوری که جویدن آدامس را ممنوع اعلام کرد!
  • نوشیدن آب یا چای

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پیشنهاد ویژه

    • فوت و فن خرید ورق st37 فولاد مبارکه
    • ویزیت بیماران جراحی پلاستیک در بهترین مطب متخصص لیپوماتیک ایران: مطب دکتر سلطانی
    • خرید کاهو دامنه ، کاهو ایسبرگ و کاهو عبدالهی از هلدینگ زاگرس
    • پارتیشن اداری
    • معرفی بهترین مدل‌های کیف و کفش چرم تابستان ۱۴۰۴



    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • بین الملل
    • اقتصادی
    • اخبار شرکت ها
    • تماس با ما
    • بلاگ

    طراحی سایت و سئو سایت توسط اینتن