خواص غذایی بالای اسفناج
اسفناج گیاهی علفی و بوتهای با برگهای مثلثیشکل و دمبرگی شیاردار است که در اطراف ساقه قرار دارند. این گیاه دارای ارزش غذایی بالایی بوده و سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامینهای A، C، E، و B، همچنین املاحی مانند منگنز، منیزیوم، مس، آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، فسفر، سلنیم، اسیدهای چرب و امگا ۳ است. علاوه […]
اسفناج گیاهی علفی و بوتهای با برگهای مثلثیشکل و دمبرگی شیاردار است که در اطراف ساقه قرار دارند. این گیاه دارای ارزش غذایی بالایی بوده و سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامینهای A، C، E، و B، همچنین املاحی مانند منگنز، منیزیوم، مس، آهن، کلسیم، پتاسیم، روی، فسفر، سلنیم، اسیدهای چرب و امگا ۳ است. علاوه بر این، اسفناج حاوی ترکیباتی به نام روبیس کولین است که منبع فولیک اسید یا ویتامین B۹ میباشد.
به گزارش برنا، اسفناج یک منبع غنی از آهن است؛ بهطوریکه ۱۸۰ گرم اسفناج پخته حاوی ۴۳.۶ میلیگرم آهن است، در حالی که یک همبرگر آماده حداکثر ۴۲.۴ میلیگرم آهن دارد. جذب آهن به میزان مصرف همزمان آن با ویتامین C و فیبرهای گیاهی افزایش مییابد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، نگهداری طولانیمدت اسفناج به صورت تازه یا پخته میتواند نیتراتهای موجود در آن را به نیتریت تبدیل کند که برای بدن مضر است. علاوه بر این، اسفناج حاوی مقدار زیادی اگزالات است که با آهن ترکیب شده و تولید اگزالات آهن میکند، این امر جذب آهن در بدن را کاهش میدهد.
همچنین، مقادیر زیاد اگزالات میتواند منجر به تشکیل سنگ کلیه شود. اگزالات با کلسیم موجود در اسفناج ترکیب شده و تولید اگزالات کلسیم میکند که باعث کاهش جذب کلسیم میشود؛ بنابراین، با وجود درصد بالای کلسیم در اسفناج، بدن فقط میتواند حدود ۵ درصد از آن را جذب کند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید