خواص گل کلم و فواید بی نظیر آن برای سلامت بدن
گل کلم یک گونه گل متعلق به خانوادهٔ کلمیان است که شامل بروکلی، کلم کالی و کلم برگ نیز میشود. گلهای روی گل کلم به صورت نزدیکی کنار هم قرار گرفتهاند و از جوانههای گل تشکیل شدهاند که از طریق یک ساقهٔ میانی به هم متصل هستند. آنها تا حدودی از طعم و نرمی گل […]
گل کلم یک گونه گل متعلق به خانوادهٔ کلمیان است که شامل بروکلی، کلم کالی و کلم برگ نیز میشود. گلهای روی گل کلم به صورت نزدیکی کنار هم قرار گرفتهاند و از جوانههای گل تشکیل شدهاند که از طریق یک ساقهٔ میانی به هم متصل هستند. آنها تا حدودی از طعم و نرمی گل سرخ خود در برابر نور خورشید محافظت میشوند تا از تولید بیش از حد رنگدانه کلروفیل جلوگیری شود. زیستگاه طبیعی گل کلم در مناطق آسیایی است، اما بعدها در مناطق مدیترانه، ترکیه و ایتالیا در حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد شروع به پرورش شد. در اواخر قرن شانزدهم، گل کلم در فرانسه و اروپای شمالی نیز شناخته شد. امروزه، هند، چین، ایتالیا، فرانسه و ایالات متحده از برترین تولیدکنندگان گل کلم در سراسر جهان هستند.
ارزش غذایی و ویتامین های موجود در گل کلم:
گل کلم یک منبع عالی از ویتامین C، فولات، ویتامین K، ویتامینهای گروه B و ویتامین E است. همچنین، گل کلم حاوی مواد معدنی حیاتی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و آهن است، که بدون اضافه کردن کلسترول، برای بدن ضرر ندارند.
علاوه بر این، گل کلم یک منبع خوبی از پروتئین و چربیهای اشباع نشده و اسیدهای چرب امگا 3 است. همچنین، آن فیبر رژیمی را فراهم میکند و در مقایسه با سایر اعضای خانواده گیاهی مانند بروکلی، مقدار کمتری از قندهای طبیعی را دارد.
خواص و مزایای سلامتی استفاده از گل کلم:
جلوگیری از استرس اکسیداتیو:
گل کلم همچنین حاوی ویتامین C، منگنز و سایر آنتیاکسیدانهای قوی است که به تغذیه بدن کمک میکند. همچنین، گل کلم شامل یک فیتوشیمیایی به نام گلوکاناستروتین است که از طریق تحریک آنزیمها، سلولهای بدن را در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
گل کلم برای بهبود سلامت قلب و عروق:
گل کلم حاوی ویتامین K است، که خواص ضد التهابی دارد. مصرف منظم گل کلم میتواند جریان خون سالم را تضمین کند و به حفظ رگهای خونی کمک کند. این مزایا به دلیل وجود گلوکورافانین در گل کلم در بخش سلامت سهندپرس دارند. گلوکورافانین به ایزوتوسیانات تبدیل میشود که فعالیتهای ضد التهابی را فعال میکند و انباشت لیپیدها در رگهای خونی را ممانعت میکند. این باعث جریان خون بدون انسداد میشود و خطر بیماریهایی مانند آترواسکلروز را کاهش میدهد و سلامت قلب و عروق را ارتقا میدهد.
گل کلم برای کمک به جلوگیری از سرطان:
گلوکوزینولات، که در گل کلم وجود دارد، به منظور تولید ترکیبات سالمی مانند سولفورافان و ایزوتیوسیانات با نام ایندول-3-کاربینول تجزیه میشود. مطالعات نشان دادهاند که این ترکیبات دارای اثرات ضد التهابی و ضد استروژنی هستند که به جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی کمک میکنند. پژوهشها شواهدی ارائه دادهاند که این واقعیت را تأیید میکنند که مصرف سبزیجات خانواده کلمیان مانند گل کلم به کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان مانند سرطان ریه، سرطان مثانه، سرطان پستان، سرطان پروستات، سرطان تخمدان و سرطان دهانه رحم کمک میکند.
گل کلم برای پیشگیری از اختلالات معده:
گل کلم منبعی از فیبر غذایی است که به فرآیند هضم کمک میکند و روند از بین بردن سموم بدن را افزایش میدهد. حضور گلوکوزینولات، گلوکورافانین و سولفورافان در گل کلم باعث حفاظت از پوشش معده میشود و مقاومت در برابر رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری را تقویت میکند. به علاوه، ایزوتیوسیانات غذایی موجود در گل کلم جلوگیری از بروز اختلالات معده مانند زخم و سرطان روده را تسهیل میکند، به عنوان یک مکانیسم دفاعی.
گل کلم ممکن است که به کاهش وزن کمک کند:
شما میتوانید مقدار زیادی از گل کلم را بدون افزایش وزن مصرف کنید و این میتواند جایگزین مناسبی برای غذاهای با کالری بالا مانند برنج و آرد باشد. گل کلم همچنین به عنوان یک منبع خوب از فیبر عمل میکند که بهبود هضم را تسهیل میکند و به طور خودکار مدیریت تعداد کالریهایی که در طول روز مصرف میکنید و یک عامل مهم در کنترل وزن است. همچنین، محتوای آب بالای گل کلم که حدود 90 درصد از وزن آن را تشکیل میدهد، باعث کاهش وزن میشود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید