دو شب یلدا در سال 1403 پدیده نجومی نادر در ایران
کارشناسان نجوم اعلام کردند امسال به دلیل یک همزمانی نادر نجومی، دو شب یلدا در ایران تجربه خواهد شد. علاوه بر شب 30 آذر که به طور سنتی به عنوان شب یلدا شناخته میشود، شب اول دی نیز به دلیل قرارگیری زمین در یک نقطه خاص از مدار خود، طولانیترین شب سال خواهد بود. شب […]
کارشناسان نجوم اعلام کردند امسال به دلیل یک همزمانی نادر نجومی، دو شب یلدا در ایران تجربه خواهد شد. علاوه بر شب 30 آذر که به طور سنتی به عنوان شب یلدا شناخته میشود، شب اول دی نیز به دلیل قرارگیری زمین در یک نقطه خاص از مدار خود، طولانیترین شب سال خواهد بود.
شب یلدا، به عنوان طولانیترین و تاریکترین شب سال، همواره جشنی باستانی و پر از آیینهای کهن در ایران و برخی کشورهای همسایه بوده است. اما امسال، این جشن باستانی با یک رویداد نجومی کمنظیر همراه شده است.
طبق محاسبات انجام شده، به دلیل انحراف محور زمین و موقعیت آن نسبت به خورشید، امسال هر دو شب 30 آذر و اول دی، یک دقیقه طولانیتر از دیگر شبهای سال خواهند بود. این پدیده نجومی که به ندرت رخ میدهد، موجب شده تا امسال ایرانیان دو شب یلدا را جشن بگیرند.
این رویداد نجومی نشان از پیچیدگی و زیباییهای طبیعت دارد و فرصتی است تا علاقهمندان به نجوم و ستاره شناسی به بررسی دقیقتر این پدیده بپردازند. لازم به ذکر است که شب یلدا 1403 در روز جمعه 30 آذر ماه مصادف با 21 دسامبر 2024 میلادی خواهد بود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید