راه های درمان سریع سرفه شدید
ریه و سیستم تنفسی به ما امکان تنفس را میدهند. این سیستم باعث ورود اکسیژن به بدن (که به آن تنفس یا تنفس دهانی گفته میشود) و خروج دیاکسید کربن از بدن (که به آن تنفس ریهای یا تنفس خارجی گفته میشود) میشود. تبادل اکسیژن و دیاکسید کربن را میتوان به عنوان فرآیند تنفسی در […]
ریه و سیستم تنفسی به ما امکان تنفس را میدهند. این سیستم باعث ورود اکسیژن به بدن (که به آن تنفس یا تنفس دهانی گفته میشود) و خروج دیاکسید کربن از بدن (که به آن تنفس ریهای یا تنفس خارجی گفته میشود) میشود. تبادل اکسیژن و دیاکسید کربن را میتوان به عنوان فرآیند تنفسی در نظر گرفت.
دستگاه تنفسی شامل قسمتهای زیر میشود: بینی، دهان، حلق، حنجره، ترشحات بینی و ششها.
هوا به وسیلهٔ بینی یا دهان وارد سیستم تنفسی میشود. وقتی هوا وارد سوراخهای بینی میشود، توسط آن دهوا از طریق بینی یا دهان وارد دستگاه تنفسی میشود. اگر هوا از طریق سوراخهای بینی وارد شود، آن گرم و مرطوب میشود. موهای ریز به نام سیلیا (پرزچه) در مجرای بینی و سایر قسمتهای دستگاه تنفسی وجود دارند و به عنوان محافظ عمل میکنند، به طوری که جلوی ورود گرد و غبار و سایر ذراتی که با هوا وارد بینی میشوند را میگیرند.
دو مجرای هوا (سوراخ بینی و دهان) در قسمت حلق یا گلو به یکدیگر میپیوندند. حلق همچنین بخشی از سیستم گوارش است، زیرا هم هوا و هم غذا را جابجا میکند.
در انتهای حلق، مسیر تنفسی به دو بخش تقسیم میشود: یک بخش برای عبور غذا (مری که به شکم میرود) و دیگری برای عبور هوا. دریچهی نای (اپیگلوت)، که یک بخش کوچک از بافت است، هنگام بلعیدن غذا، مسیری که فقط هوا از آن عبور میکند را مسدود میکند تا جلوی ورود غذا و مایعات به ریهها را بگیرد. خرخره (حنجره) در بالای لولهای قرار دارد که هوا از آن عبور میکند. این لوله کوتاه دارای جفتی از تارهای صوتی است که با ارتعاش تولید صدا میکنند.
راه های درمان سرفه شدید
نای (بینی) در ادامهٔ مسیر هوا، پایین حنجره واقع شده است. دیوارههای نای با حلقههای محکم از غضروف تقویت شدهاند تا آن را باز نگه دارند. نای نیز با پرزچه (سیلیا) پوشیده شده است که جلوی ورود مایعات و ذرات خارجی از طریق هوا را میگیرد تا به ریه وارد نشوند.
انتهای نای به دو لوله راست و چپ به نام نایچه تقسیم میشود که به ششها متصل است. نای در داخل ریه به نایچه کوچکتر با لولههای باریکتر به نام نایژک تقسیم میشود. انتهای نایژک شامل کیسههای ریز هوا به نام آلوئول قرار دارد و در اصل، در اینجا تبادل اکسیژن و دیاکسید کربن اتفاق میافتد. هر فرد صدها میلیون آلوئول در ریه خود دارد. مجموعهی آلوئول، نایژک و نایچه را معمولاً به عنوان درخت تنفسی یا درخت نایچهای مینامند.
حفره یا قفسه سینه یک فضای بدون نفوذ است که سازههایی مانند درخت تنفسی (درخت نایچهای)، ششها، قلب و سایر ساختارها را محافظت میکند. بخش بالایی و کناری قفسه سینه از تندیس و عضلاتی که به آن متصل هستند، تشکیل شده است و انتهای آن توسط یک عضله بزرگ به نام دیافراگم پوشانده شده است. دیوارههای قفسه سینه یک قفس محافظ را حول ششها و سایر بخشهای قفسه سینه شکل میدهند.
سرفه چیست؟
قبل از آنکه درباره سرفه، خلط و روشهای درمان مشکلات مرتبط با آن صحبت کنیم، میتوانیم از یک نگاه دقیقتر و کاملتر با سرفه آشنا شویم. سرفه کردن واکنش طبیعی بدن به مواد تحریککننده است که سعی دارند وارد ریهها شوند. ذرات هوا، غذا و خلطها باید از مسیرهای تنفسی خارج شوند. سرفه کردن یک روش است که از طریق آن مواد ناخواسته از بین میروند و گلو و مسیرهای تنفسی تمیز و پاک میشوند. در واقع، سرفه همانند پلک زدن یا عطسه کردن، یک وسیله برای حفاظت از بدن است.
انواع سرفه و روشهای درمان
سرفهها به چند دسته تقسیم میشوند:
- سرفه شدید: این نوع سرفه تا سه هفته ادامه مییابد.
- سرفه نسبتاً شدید: این نوع سرفه بین ۳ تا ۸ هفته ادامه مییابد.
- سرفه مزمن: این نوع سرفه بیش از ۸ هفته ادامه دارد و نشانهای از وضعیت نامطلوب جسمانی است.
در صورت داشتن سرفه مزمن، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر این، معمولاً علائم زیر با سرفههای مزمن همراه هستند:
- وجود خون در خلط
- ترشح بیش از حد مخاط
- تنگی نفس
روشهای خانگی برای درمان سرفه شدید
استفاده از روشهای خانگی و مصرف داروهای گیاهی خلط آور میتواند به شما در کاهش و درمان سرفههای شدید کمک کند. با این حال، بهتر است قبل از استفاده از آنها، با پزشک خود مشورت کنید. در ضمن، روشهای خانگی زیر را نیز به خاطر داشته باشید:
استفاده از آب نمک:
استفاده از آب نمک میتواند به تسکین گلو و کاهش التهاب مجاری تنفسی کمک کند. قرقره کردن با آب نمک یا شستشوی دهان و بینی با آن باعث میشود خلطها مایل به رقیق شدن و افزایش یابند و با سرفه کردن از بدن دفع شوند.
استفاده از عسل در درمان سرفه شدید
عسل دارای مقدار زیادی آنتیاکسیدان است. این ماده میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و همچنین خواص ضدعفونی را دارا باشد. مصرف عسل میتواند به سرعت بهبود علائم سرفه و کاهش عوارض ناخوشایند آن منجر شود. بر اساس یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۳، دانشمندان متوجه شدند که عسل میتواند از سرفه جلوگیری کند یا شدت آن را کاهش دهد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید