صحبت مخالفان و موافقان تعطیلی شنبهها
بعد از مطرح شدن طرح تعطیلی شنبه ها، موجب شکل گیری سوالات فراوانی درباره اجرای این طرح و تصویب آن گردید. سوالاتی مانند زمان شروع اجرای این طرح، تصویب یا عدم تصویب آن و همچنین اشخاصی که مشمول تعطیلی شنبه ها میشوند، در حوزه بحث قرار گرفتند. اما قبل از پاسخ دادن به این مسائل، […]
بعد از مطرح شدن طرح تعطیلی شنبه ها، موجب شکل گیری سوالات فراوانی درباره اجرای این طرح و تصویب آن گردید. سوالاتی مانند زمان شروع اجرای این طرح، تصویب یا عدم تصویب آن و همچنین اشخاصی که مشمول تعطیلی شنبه ها میشوند، در حوزه بحث قرار گرفتند.
اما قبل از پاسخ دادن به این مسائل، لازم است که بدانیم آخرین وضعیت اجرای طرح تعطیلی شنبه ها چگونه است. اخبار تازهای که توسط ایسنا منتشر شده است، شامل نظرات متفاوت موافقان و مخالفان این طرح است. اکنون، با ارائه نقل قولی از ایسنا، به جزئیات بیشتر میپردازیم.
در جریان بررسی جزئیات طرح تعطیلی شنبه ها در مجلس، محمدتقی نقدعلی پیشنهاد بازگشت به اصل لایحه را مطرح کرد و اظهار داشت:
در شرایطی که شعار سال رشد تولید است و این موضوع نیازمند کار و فعالیت بیشتری است، کاهش ساعات کاری و افزایش تعطیلات توجیهی ندارد. علاوه بر این، با تعطیلی شنبه ها، عملاً کشور از نیمه روز پنجشنبه تا روز جمعه تعطیل میشود و روز جمعه که برای عبادت و اعمال دینی مخصوص است، تحت تأثیر قرار میگیرد.
محمد وحیدی مخالفت کرده و اظهار داشته است:
افزایش تعطیلات باعث افزایش بهرهوری خواهد شد. اگر به جای تعطیلی پنجشنبه، تعطیلی را به روز شنبه منتقل کنیم، میزان خسارت اقتصادی در هفته تا 10 میلیارد دلار در سال کاهش خواهد یافت. بسیاری از کشورها توجه ویژهای به بازار بینالملل دارند و تعطیلی روز شنبه، روزهای کاری ما را با جامعه جهانی هماهنگتر خواهد کرد. همچنین، نظام بانکی و برخی از دستگاههای خدماتی نیز میتوانند از این تعطیلات بهره ببرند. طبق اصلاحاتی که صورت گرفته، تعطیلی روز شنبه و جمعه اعلام خواهد شد.
به عنوان یک موافق تعطیلی شنبه ها، متفکر آزاد اظهار داشت:
با توجه به لایحهای که دولت به مجلس ارائه کرده، ساعات کاری در هفته به چهار ساعت کاهش مییابد و روزهای کاری به پنج روز محدود میشود. در لایحه دولت ذکر نشده که کدام روز تعطیل خواهد شد، اما در مصوبه کمیسیون آمده است که روز شنبه بهتر است تعطیل شود. با توجه به اینکه این موضوع نیازمند بحث کارشناسی است، تصمیمگیری درباره روز تعطیلی باید به عهده دولت باشد تا کارشناسان بتوانند به طور جامع موضوع را بررسی کنند. همچنین، اجرای این تصمیم به عهده دولت است و نباید به طورسریع در این زمینه تصمیمگیری شود. مسائل اقتصادی و فرهنگی زیادی در ارتباط با این موضوع وجود دارد و تصمیم مجلس شورای اسلامی ممکن است منجر به التهابات اجتماعی شود. لازم است که بحث کارشناسی در این زمینه با دقت صورت گیرد و بنابراین بهتر است تصمیمگیری در خصوص روز تعطیلی به عهده دولت باشد.
حسین گودرزی نیز در مخالفت با پیشنهاد بازگشت به اصل لایحه بیان کرد. او به اهمیت تعیین روز تعطیلی در گزارش کمیسیون اشاره کرده و اظهار داشته است که اگر به اصل لایحه بازگردیم، اصلاحاتی که کمیسیون انجام داده رد خواهند شد. او افزوده است که مشمولان قانون کار، یعنی کارگران، نیز به لایحه اضافه شدهاند تا اجحاف در حق آنها رخ ندهد. همچنین، او به این اشاره کرده که کشورمان در بین ۳۰ کشور با بیشترین ساعات کاری در هفته قرار دارد و باید به سمت کاهش ساعات کاری حرکت کنیم.
لایحه دولت در خصوص تعطیلی پایان هفته پنج ویژگی دارد. اولاً، در تمام شهرستانها و مراکز استانها، مانند تهران، روز پنجشنبه تعطیل خواهد بود. اما تنها روزی که تعطیلی رسمی داریم روز جمعه است و فقط در روز پنجشنبه خدماترسانی اداری برای مردم متوقف میشود. بانکها و سایر بخشهای خدماتی در روز پنجشنبه همچنان فعالیت خود را ادامه خواهند داد. دولت خدمترسانی به مردم را در پنج روز، یعنی از روز شنبه تا چهارشنبه، تعریف کرده است و تنها در روز پنجشنبه خدماترسانی اداری نخواهیم داشت.
یکی دیگر از ویژگیهای لایحه این است که تقویم آموزشی در اختیار دولت قرار میگیرد و در مناطق سردسیر، دولت مجوز دارد مدارس را تا ۱۰ روز زودتر بازگشایی کند. همچنین، به دولت اجازه داده شده است در مواقع بحرانی و اضطراری مانند اپیدمی و آلودگی هوا، ساعات اداری را در هفته به مدت ۴۲.۵ ساعت تنظیم کند. در ضمن، باید توجه داشت که افزایش ساعات کاری به معنای افزایش بهرهوری نیست و باید اقتصاد، فرهنگ و اقتصاد گردشگری را نیز در نظر گرفت.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید