علائم تب دنگی و راههای درمان و پیشگیری آن
تب دنگی یکی از بیماریهای دردناک و ناتوانکننده است که به آن تب استخوانشکن نیز معروف است. این بیماری تا کنون در هفت استان کشور شیوع یافته و موجب نگرانیهای فراوان در فضای مجازی شده است. به گزارش وزارت بهداشت، تاکنون سه نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادهاند به دلیل این بیماری. […]
تب دنگی یکی از بیماریهای دردناک و ناتوانکننده است که به آن تب استخوانشکن نیز معروف است. این بیماری تا کنون در هفت استان کشور شیوع یافته و موجب نگرانیهای فراوان در فضای مجازی شده است. به گزارش وزارت بهداشت، تاکنون سه نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادهاند به دلیل این بیماری.
در ادامه، درباره علائمی که افرادی که به دنبال ابتلا به تب دنگی درگذشتند، تجربه کردهاند و شیوع این بیماری در تهران و سایر استانهای ایران صحبت خواهیم کرد.
علائم تب دنگی
تب دنگی یک بیماری ویروسی است که در مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری شایع است. علائم این بیماری شامل موارد زیر میشود:
- تب بالا
- دردهای شدید عضلانی و مفصلی
- سردرد
- راش پوستی
- حالت تهوع و استفراغ در صورت پیشرفت بیماری
- علائم شدیدتری نظیر خونریزی از لثه یا بینی
- گسترش راشهای پوستی
- تنگی نفس
- درد شدید شکم و استفراغ پایدار
این علائم نشان دهنده وضعیت جدیتر بیماری هستند و نیاز به مراقبت پزشکی فوری دارند.
استان هایی که تب دنگی در آن دیده شده است
تب دنگی در هفت استان ایران شامل خوزستان، فارس، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، مازندران و گیلان مشاهده شده است که پشه آئدس به عنوان عامل این بیماری معرفی میشود.
آیا در تهران هم دیده شده است؟
تاکنون در استان تهران هیچ گزارشی از تب دنگی دیده نشده است و شیوع این بیماری در این استان گزارش نشده است. احتمال ابتلا به تب دنگی در مناطقی با شرایط زندگی مساعد برای پشهها، از جمله وجود رطوبت بالا، آبهای راکد، نامناسب بودن سیستم آب و فاضلاب، و عدم وجود پوشش ضد پشه، افزایش مییابد.
آیا انتقال فرد به فرد دارد؟
تب دنگی انتقال فرد به فرد ندارد و از طریق پشه آئدس به انسانها منتقل میشود. این بیماری باعث عفونت نیل غربی و تب زرد میشود. تب دنگی توسط ویروسی با همین نام ایجاد میشود که در خانواده فلاوی ویرید قرار دارد و از جنس فلای ویروس است.
روش درمان و پیشگیری
درمان خاصی برای تب دنگی وجود ندارد و مراقبتهای حمایتی مانند استراحت، مصرف مایعات و استفاده از داروهای ضدتب و ضد درد معمولاً توصیه میشود. برای پیشگیری از ابتلا به تب دنگی، به توصیههای زیر عمل کنید:
- استفاده از پشهبند در صورت استراحت در فضای باز.
- نصب توری روی درب و پنجرهها.
- تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروفی که ممکن است آب در آنها جمع شود، مانند آب گلدانهای شیشهای، ظروف زیر گلدان و ظروف آب پرندگان و حیوانات.
- تعبیه در روی ظروف حاوی آب مانند تانکر.
- جلوگیری از تجمع آب راکد در زبالهها و ضایعات جامد.
- پوشیدن لباسهای آستین بلند و شلوار بلند و جوراب، در زمان سفر به مناطق همهگیری بیماری.
- استفاده از کرم یا مواد دافع حشرات بر روی مناطق پوست که با لباس پوشیده نمیشوند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید