علت اختلالات اینترنت
در گفتوگو با خبرآنلاین، مدیرعامل آروانکلاد بیان کرد که تنها وزارت ارتباطات مجاز به بررسی یکپارچه شبکه است و میتواند به طور قاطع علت مشکلات شبکه را مشخص کند. اما از ابتدای سال تا کنون، ما شاهد اختلالات جدی در شبکه به دلیل حملات DDoS بودهایم. این حملات بر روی اپراتورها و زیرساختهای شرکت اتفاق […]
در گفتوگو با خبرآنلاین، مدیرعامل آروانکلاد بیان کرد که تنها وزارت ارتباطات مجاز به بررسی یکپارچه شبکه است و میتواند به طور قاطع علت مشکلات شبکه را مشخص کند. اما از ابتدای سال تا کنون، ما شاهد اختلالات جدی در شبکه به دلیل حملات DDoS بودهایم. این حملات بر روی اپراتورها و زیرساختهای شرکت اتفاق میافتد.
همچنین، استفاده از اینترنت در حال حاضر نه تنها به سرگرمی و فراغت محدود میشود، بلکه همه ما برای انجام کارهای روزمره خود به اینترنت نیاز داریم. با این حال، هر روز با مشکلات و اختلالات آن روبهرو هستیم و به نظر میرسد در هفته گذشته نیز اختلالاتی در شبکه اینترنت به وجود آمده است که توضیحات دقیقی درباره آنها ارائه نشده است.
او ادامه داد: “در هفته گذشته نیز شاهد اختلالات جدی و مقطعی در شبکه بودیم که در بازه زمانی ۳ تا ۱۰ دقیقه اتفاق میافتاد. این اختلالات به صورت مکرر در اپراتورهای مختلف مشاهده میشدند، به طوری که اختلالات سه دقیقهای، پنج دقیقهای و یا ده دقیقهای به تکرار وقوع میپرداختند. به نظر میرسد دلیل اصلی این اختلالات، انحصار و ناتوانی شرکت زیرساخت در تامین پهنای باند کافی و ایجاد سیستمهای تکراری (Redundant) در مقابله با حملات DDoS است.”
پیرحسینلو با اشاره به عدم افزایش ظرفیت پهنای باند بینالمللی کشور در سه سال اخیر، اظهار کرد: “محدودیت پهنای باند بینالمللی کشور باعث میشود که ناتوانی در مقابل حملات DDoS بیشتر مشهود شود. این مسئله به وضوح مشکلات را برجسته میکند.”
وی درباره مشکلاتی که کاربران در سایتهای داخلی و خارجی ممکن است روبرو شوند، اظهار کرد: “وضعیت شبکه بسیار پیچیده است. هنگامی که یک اختلال در یک پروایدر رخ میدهد، ممکن است این اختلال از خارج به داخل نیز اثرگذار باشد یا کاربران داخلی که از سرویسهای مختلف استفاده میکنند، این اختلالات را به شدت تجربه کنند. با این حال، برای بررسی دقیقتر این موضوع، نیاز به دادهها و گزارشات دقیقتر است تا بتوانیم بگوییم هر یک از این مشکلات به صورت دقیق مربوط به کدام بخش است.”
اولویت توسعه فیبرنوری
او همچنین درباره تأثیر توسعه فیبر نوری در وضعیت فعلی اینترنت صحبت کرد و گفت: “بدون شک، توسعه فیبر نوری میتواند به بهبود اینترنت کمک کند و یکی از موانع اصلی در افزایش سرعت و کیفیت اینترنت، مشکلات و محدودیتهای مرتبط با لایه دسترسی (access) است. این مشکلات یک زنجیره را تشکیل میدهند و قدرت این زنجیره توسط حلقه ضعیفتر مشخص میشود. فیبر نوری به تنهایی نمیتواند مشکلات اینترنت را به طور کامل حل کند، اما در لایه دسترسی (access) ما با مشکلات روبرو هستیم و فیبر نوری میتواند این مشکلات را حل کند.”
وی ادامه داد: “مشکل فعلی این است که تاکنون تعداد کاربرانی که به فیبر نوری متصل شدهاند و توانستهاند از این شبکه استفاده کنند، بسیار محدود است. تأثیر چنین تعداد محدودی در سطح کلی کشور بسیار محدود است. به طور کلی، توسعه فیبر نوری و افزایش آن باید یکی از اولویتهای کشور باشد و توسعه آن اقدامی صحیح است. با این حال، باید توجه داشت که فیبر نوری به تنهایی نمیتواند مشکلات اینترنت در کشور را به طور کامل حل کند.”
فیلترینگ بحران برای ایران
با توجه به اینکه در حال حاضر بیشتر کاربران اینترنت در داخل کشور از فیلترشکنها استفاده میکنند و امنیت اطلاعات برای آنها یک نگرانی مهم شده است، پیرحسینلو تصریح کرد: “استفاده تنها از VPN باعث قضاوت منفی درباره امنیت کاربر نمیشود. وقتی که محدودیتهای شبکه به اندازهای گسترده شود که همه به طور اجباری از VPN استفاده کنند، بسیاری از کاربران حتی از VPNهای رایگان استفاده میکنند و احتمالاً این VPNها دارای بدافزار باشند؛ باید توجه داشت که تجربه و گزارشها نشان میدهند که این بدافزارها واقعاً وجود دارند. همچنین، اطلاعاتی که از فروشندگان VPN پروکسی دریافت میشود، ممکن است در مواردی سوءاستفاده شوند. بنابراین، این موضوع گسترده است و نمیتوان به طور مستقیم بین این موارد رابطه علی و معلولی برقرار کرد، اما به طور کلی، بزرگترین بحران اینترنت در ایران، فیلترینگ سنگینی است که در کشور اجرا میشود.”
در پایان، او افزود: “حملات DDoS به اپراتورها و زیرساختهای کشور اجتنابناپذیر هستند. با این حال، باید به خاطر داشت که وجود انحصار و مشکلات متعدد در شرکت ارتباطات زیرساخت را تشدید کرده و تأثیر بالایی روی این اختلالات دارند. در سه سال گذشته، پهنای باند بینالمللی افزایشی نداشته است، در حالی که ابعاد حملات DDoS روز به روز بزرگتر میشود، بنابراین باید به سرعت ظرفیت اینترنت کشور افزایش یابد و زیرساختهای مرتبط به طور جدی توانمندتر شوند.”
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید