قرص فنازوپیریدین برای عفونت واژن
جذب انواع ویروس و باکتری ها از طریق واژن به دستگاه تناسلی زنانه، می تواند در ایجاد انواع التهابات، عفونت ها و… موثر باشد. از این رو در کنار ارائه انواع داروهای قرصی، تزریقی و شیاف برای کنترل مقدار عفونت و باکتری این قسمت از عضو بدن، نیاز به ساکت کردن درد آن نیز می […]
جذب انواع ویروس و باکتری ها از طریق واژن به دستگاه تناسلی زنانه، می تواند در ایجاد انواع التهابات، عفونت ها و… موثر باشد. از این رو در کنار ارائه انواع داروهای قرصی، تزریقی و شیاف برای کنترل مقدار عفونت و باکتری این قسمت از عضو بدن، نیاز به ساکت کردن درد آن نیز می باشد. لذا قرص فنازوپیریدین می تواند یکی از داروهای موثر برای کاهش درد در دستگاه تناسلی باشد.
قرص فنازوپیریدین برای چیست؟
قرص فنازوپیریدین در دسته قرص های ضد التهاب قرار می گیرد. از بین بردن درد و التهاب قسمت تحتانی دستگاه گوارش و دستگاه تناسلی، از سری وظایف اصلی این دارو می باشد.
دردهایی که در دستگاه تناسلی بانوان می تواند آرامش را از فرد بگیرد در نوع سوزش ادرار، خارش واژن، درد در رحم و کاهش یا افزایش مخاط مجرای ادراری می باشند. این موارد در طول درمان نیاز به کاهش درد دارند که با استفاده از قرص فنازوپیریدین، از بین می روند.
بی حس کنندگی این قرص، می تواند درد را برای چند ساعت متوالی ساکت نماید. اما از بین بردن عامل درد، در راستای وظایف این قرص نمی باشد. چرا که متریال و عناصر دارویی موجود در این محصول، با اثرگذاری روی سیستم درد دستگاه تناسلی، وظایف خود را به اجرا می رساند.
این قرص با توجه به امکان ایجاد آلرژی در افراد مستعد و افزایش تحریکات تنفسی و پوستی در افراد دارای آلرژی، دارای محدوده مصرف می باشد. با این حال بهتر است استفاده از آن به صورت خودسرانه انجام نگیرد و پزشک مربوطه برای تجویز آن از سابقه حساسیت و آلرژی بیمار، اطلاعات کامل به دست بیاورد. در برخی موارد افراد سالم با مصرف آن، دچار تحریکات پوستی نظیر قرمزی و خارش پوست می شوند و در تنفس راحت، از مشکلات جدی برخوردار می گردند. این مورد بستگی به سیستم ایمنی بدن بیمار دارد که نسبت به عناصر دارویی قرص موردنظر تا چه میزان حساسیت نشان می دهد.
تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد افرادی که از لنزهای چشمی طبی و غیر طبی استفاده می کنند در زمان مصرف این دارو، از لنزهای موردنظر استفاده ننمایند. این مورد به سبب تغییر رنگ لنز تماسی، بیان شده است. تاثیرات عناصر دارویی موردنظر بر روی رنگ لنزها، اثرپذیری آن را بر روی چشم و بینایی نشان می دهد اما تا کنون تاثیر مخرب آن روی بینایی به طور قطعی مشخص نشده است.
این دارو در کاهش قابل توجه میزان ادرار نقش موثری ایفا می کند. از این رو افرادی که با برخورداری از عفونت های دستگاه تناسلی، به عارضه بی اختیاری ادرار دچار می شوند، طبق نظر پزشک مجاز به استفاده از این دارو هستند. در صورتی که فرد مصرف کننده دچار قطع ناگهانی و کاهش مقدار زیاد ادرار شد، باید با پزشک موردنظر در این موضوع به مشاوره بپردازد.
نحوه و ساعت مصرف قرص فنازوپیریدین 100
قرص فنازوپیریدین در حجم 100 میلی گرم برای مصرف در زمان عفونت های تناسلی، به صورت سه بار در روز تجویز می شود. این قرص باید بعد از پر کردن معده مورد استفاده قرار بگیرد. لذا مصرف آن بعد از وعده غذایی اصلی انجام می گیرد و به همراه استفاده از قرص، مصرف یک لیوان کامل آب آشامیدنی، الزامی می باشد. هر هشت ساعت یک عدد از قرص فنازوپیریدین 100 میلی گرم، برای رفع دردهای تناسلی استفاده می شود.
در صورتی که طبق نظر پزشک، عفونت واژن، و مجرای ادرار، به صورت قطعی تشخیص داده شد، استفاده از آنتی بیوتیک در کنار این دارو، ضرورت می یابد. اما آنچه که اهمیت دارد طول مصرف مجاز قرص فنازوپیریدین به همراه آنتی بیوتیک می باشد. در صورت استفاده از آنتی بیوتیک، نباید مصرف قرص فنازوپیریدین بیشتر از دو روز به طول بیانجامد. در این صورت آسیب های کبدی و… برای بیمار رخ خواهد داد.
در صورت نیاز به انجام آزمایش های کبدی و… حتما از مصرف قرص فنازوپیریدین به مدت 24 ساعت پرهیز نمایید. عناصر دارویی موجود در این قرص، تاثیر بسزایی در نتایج آزمایشات اعمال خواهد کرد.
افرادی که در استفاده از این دارو، دچار محدودیت و یا منع مصرف می باشند، دارای بیماری های کبدی و قند خون هستند. طبعا مادران باردار نیز از مصرف این قرص منع گشته اند. تغییرات آنزیمی برای کبد، بعد از مصرف داروی موردنظر اتفاق می افتد. لذا بیماران کبدی در صورت نیاز به مصرف ضروری این قرص، باید با مشورت پزشک متخصص آن را استفاده نمایند.
افزایش میزان قند خون در بیماران دیابتی بعد از مصرف قرص فنازوپیریدین مشاهده می شود. لذا این مورد می تواند در کنترل قند خون آنان، مشکلاتی را رقم بزند. از این رو محدودیت مصرف این قرص برای بیماران دیابتی جدی می باشد.
انتقال عناصر دارویی قرص فنازوپیریدین به شیر مادر و سپس انتقال آن به دستگاه گوارش نوزاد، امری است که توسط بسیاری از پزشکان به تایید رسیده است. از این رو عدم مصرف این دارو برای مادران شیرده، ضروری تشخیص داده شده است. بهتر است مادران باردار قبل از مصرف با پزشک متخصص در این زمینه مشورت نمایند.
در صورتی که مصرف یک وعده از قرص فنازوپیریدین به فراموشی سپرده شد، از مصرف آن در هنگام یادآوری پرهیز نمایید. زمانی می توانید به مصرف این محصول بپردازید که دو الی سه ساعت از وعده اصلی مصرف آن گذشته باشد. در صورتی که به وعده مصرفی دیگر این دارو نزدیک هستید، بهتر است از مصرف آن خودداری نمایید و در وعده دیگر به مصرف آن بپردازید.
عوارضی که بعد از مصرف قرص فنازوپیریدین برای افراد اتفاق می افتد، شامل تورم گلو و لب، حساسیت های پوستی، مشکل در تنفس، کاهش اشتها، پف کردن ناگهانی بدن، از دست دادن تمرکز، احساس گیجی و سبکی سر، تب بالا و… می باشد. در صورتی که با عوارض این دارو روبرو شدید، می توانید مصرف دوز دیگر آن را قطع کرده و برای بررسی بیشتر با پزشک موردنظر به مشاوره بپردازید. ترجیحا داروی مسکن دیگر که جایگزین این محصول می باشد، بواسطه پزشک تجویز خواهد شد. مصرف این دارو با انواع مکمل های ویتامینی و داروهای گیاهی، می تواند در رخداد عوارض مذکور، بسیار موثر باشد. از این رو توصیه می شود برای کاهش درد و یا عفونت موردنظر تنها داروهای تجویزی پزشک را مصرف نمایید و از استفاده خودسرانه داروهای گیاهی و انواع ویتامین های تزریقی و خوراکی ممانعت به عمل آورید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید