نوشیدن قهوه مفید است یا مضر؟
بعضی از افراد به شدت طرفدار قهوه هستند و آگاهی کاملی از تمام مزایای آن دارند. آنها برای خرید دستگاههای اسپرسوساز خانگی یا نیمه صنعتی، قهوههای گران قیمت و با کیفیت بالا هزینههای زیادی را میپردازند. اما برخی اعتقاد دارند که قهوه ضرر دارد و خودشان آن را مصرف نمیکنند. به طور مداوم از مضرات […]
بعضی از افراد به شدت طرفدار قهوه هستند و آگاهی کاملی از تمام مزایای آن دارند. آنها برای خرید دستگاههای اسپرسوساز خانگی یا نیمه صنعتی، قهوههای گران قیمت و با کیفیت بالا هزینههای زیادی را میپردازند.
اما برخی اعتقاد دارند که قهوه ضرر دارد و خودشان آن را مصرف نمیکنند. به طور مداوم از مضرات آن یاد میکنند و به دیگران نیز توصیه میکنند که قهوه ننوشند.
واقعیت این است که باورها و آگاهی افراد درباره قهوه بسته به میزان مصرف آن ممکن است درست یا غلط باشد. در این مقاله، قصد داریم با استفاده از رویکرد علمی و بر اساس شواهد و مدارک موجود، این سوال را بررسی کنیم.
ابتدا با شناخت عملکرد مغز آغاز میکنیم. بخشی از مغز مسئول کنترل ترشح هورمون کورتیزول است. یکی از علائم اختلال در این هورمون، اختلال در خواب است. بخشی از مغز نیز کنترل کورتیزول را بر عهده دارد و باعث احساس سرحالی و پرانرژی میشود.
در صورت عدم وجود کورتیزول، افراد احساس خواب آلودگی میکنند. کافئین موجود در قهوه هم دقیقاً همین اثر را در بدن دارد.
بنابراین، اگر مصرف قهوه به میزان زیادی باشد و کورتیزول (که به عنوان هورمون استرس شناخته میشود) بیشتر ترشح شود، نه تنها باعث بیخوابی میشود، بلکه استرس شما را نیز افزایش میدهد و تدریجاً عوارض استرس را در خود مشاهده خواهید کرد.
فواید مصرف قهوه چیست؟
مصرف قهوه در صبح و به میزان مناسب، میتواند به فرایند چربی سوزی کمک کند. کافئین حدود 4 تا 11 درصد افزایش متابولیسم بدن را باعث میشود و بسیاری از مکملهای چربی سوز نیز حاوی مقداری کافئین هستند.
مصرف قهوه قبل از ورزش، عملکرد فیزیکی را بهبود میبخشد و در حین تمرین، خستگی کمتری را تجربه میکنید و با راحتی بیشتری میتوانید تمرین را ادامه دهید.
در یک فنجان قهوه خالص، مقدار قابل توجهی آنتیاکسیدان وجود دارد. آنتیاکسیدانها توانایی کاهش التهاب را دارند و این برای افرادی که در رژیم لاغری هستند، بسیار مفید است.
عادت نوشیدن منظم و روزانه قهوه، شما را از ابتلا به نقرس نیز دور نگه میدارد.
مصرف معتدل و منظم قهوه، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد، به عکس آنچه تاکنون شنیدهاید.
همچنین، با نوشیدن مقدار کم و منظم قهوه، میتوانید حافظه خود را بهبود بخشید و آن را حفظ کنید.
مضررات قهوه چیست؟
مصرف بیش از حد و افراطی قهوه در طول روز و به صورت منظم، قطعاً میتواند منجر به افزایش فشار خون شود. اگر فردی از قبل فشار خون بالا یا تپش قلب داشته باشد، ممکن است علاوه بر افزایش فشار خون، با عوارض قلبی مانند حمله قلبی و غیره مواجه شود.
قهوه و تمامی مشتقات آن که دارای مقدار زیادی کافئین هستند، اسیدی هستند. همانطور که میدانید، هر مادهای که اسیدی باشد، میتواند دیواره معده را ضعیف کند و به راحتی باعث جذب باکتری هلیکوباکتر پیلوری شود. این موضوع برای همه افراد نباید نگران کننده باشد، اما برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، باید دقت و مراقبت ویژهای صورت گیرد.
گاهی اوقات تصمیم میگیریم قهوه بنوشیم تا بیشتر بیدار بمانیم یا کمبود خوابمان را جبران کنیم و به راحتی واجد شرایط کارها را انجام دهیم. اما باید به این نکته توجه کنیم که مصرف بیش از حد قهوه، به ویژه در ساعات پایانی روز، ممکن است باعث بی خوابی شدید شده و به افراد مشکلاتی در این زمینه ایجاد کند.
یکی از عوارض مصرف قهوه، افزایش ترشح هورمون کورتیزول است که به حد معقولی مفید است. اما ترشح اضافی این هورمون باعث افزایش اضطراب، افزایش شهوت غذایی و چاقی میشود.
نوشیدن قهوه با معده خالی میتواند سبب عوارض سوء هاضمه شود. بنابراین، توصیه میشود قهوه را پس از وعده غذایی خود بنوشید.
چه نوع از قهوه را مصرف کنیم؟
برای پاسخ به این سوال، بهتر است ابتدا بررسی کنیم که در هر نوع قهوه مقدار کافئین چقدر است.
در کل، دانههای قهوه که برای مصرف روزانه افراد تولید میشوند، شامل نوع عربیکا و روبوستا هستند. در قهوه روبوستا، مقدار کافئین دو برابر قهوه عربیکا است. عامل مهمی که بر میزان مصرف کافئین در قهوه تأثیر میگذارد، نوع روش آمادهسازی قهوه است.
بسیاری از افراد فکر میکنند که یک فنجان اسپرسو حاوی مقدار بیشتری کافئین نسبت به یک فنجان قهوه دمی است. اما این موضوع ممکن است بسیار متفاوت باشد. به دلیل اینکه قهوه دمی میتواند ترکیبی از قهوه با بافت رقیق باشد که این ادعا را تأیید میکند، یا ممکن است یک قهوه دمی V60 باشد که در این صورت کاملاً معکوس خواهد بود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید