وام بازنشستگان در سال 1403
مبلغ وام ضروری برای بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۱ تنها ۱۲ میلیون تومان بود. این مبلغ در سال ۱۴۰۲ به ۲۰ میلیون تومان افزایش یافت؛ رقمی که طبق یادوارهٔ یدالله فرجی، یک فعال صنفی بازنشستگان کارگری، حتی برای خرید یک یخچال کفایت نمیکند! بازنشستگان تامین اجتماعی واکنشی به غافلگیری دولت نشان دادند. فرجی با […]
مبلغ وام ضروری برای بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۱ تنها ۱۲ میلیون تومان بود. این مبلغ در سال ۱۴۰۲ به ۲۰ میلیون تومان افزایش یافت؛ رقمی که طبق یادوارهٔ یدالله فرجی، یک فعال صنفی بازنشستگان کارگری، حتی برای خرید یک یخچال کفایت نمیکند!
بازنشستگان تامین اجتماعی واکنشی به غافلگیری دولت نشان دادند. فرجی با اشاره به اینکه “فلسفه اعطای وام ضروری، تأمین نیازهای ضروری زندگی در شرایط فوری است”، اظهار کرد: فرض کنید یک بازنشسته با درآمد زیر خط فقر خواستار راهاندازی کسب و کاری برای فرزندش شود. این بازنشسته که هیچ سرمایهای و پساندازی ندارد و تمام سالهای کاری خود را در صندوق تامین اجتماعی وامگیری نکرده، هیچ راهی جز وام گرفتن از همان صندوق ندارد. اینجاست که سوال پیش میآید که آیا مبلغ وام ضروری باید به گونهای باشد که بازنشسته بتواند با آن پول، حداقل دو قلم لوازم خانگی برای فرزندش تهیه کند؟
به نقل از ایلنا، فرجی تأکید کرد که یکی از امکاناتی که در سیستمهای تامین اجتماعی سراسر جهان وجود دارد، پرداخت امکانات رفاهی و بانکی بدون بهره است. با این حال، در ایران، صندوق تامین اجتماعی هیچ گونه امکانات تفریحی و رفاهی را در اختیار بازنشستگان و مستمریبگیران خود قرار نمیدهد و تنها خدمتی که ارائه میدهد، اعطای وامهای ضروری است که بازنشستگان مجبورند برای دریافت آن ثبتنام کنند؛ آیا مبلغ این وامها واقعاً تنها ۲۰ میلیون تومان است و بازنشستگان نتوانند با آن یک یخچال خریداری کنند؟
به گفته این فعال صنفی بازنشستگان، مبلغ وام ضروری برای مستمریبگیران صندوق تامین اجتماعی در سال جدید باید حداقل سه یا چهار براببه نقل از این فعال صنفی بازنشستگان، مبلغ وام ضروری برای مستمریبگیران صندوق تامین اجتماعی بایستی در سال جدید حداقل سه یا چهار برابر افزایش یابد. او بر این باور است که برای تأمین نیازهای اساسی زندگی، حداقل به این میزان افزایش یافته باشد.
بازنشستهای که این اظهارات را میکند، اضافه کرد: امروزه، اگر یکی از لوازم خانگی در منزل بازنشستگان خراب شود و نیاز به تعمیرات داشته باشد، با دریافت مستمری، بازنشستگان نمیتوانند هزینه تعمیر را تامین کنند. در چنین شرایطی باید از مدیران سازمان تامین اجتماعی بپرسید که “شما چه خدماتی به بازنشستگان و مستمریبگیران خود ارائه میدهید و چه میزان از این بهبود ادعایی به مستمریبگیران صندوق اختصاص یافته است؟” و به آنها باید پاسخ داده شود که “هیچی!”
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید