ویتامین B1 برای بدن
تیامین را میتوان از طریق خوردن غذاهای مناسب به اندازه کافی به بدن رساند. بهترین منابع غذایی حاوی تیامین شامل غلات غنی شده، برنج سفید، ماهی قزلآلا و لوبیای سیاه هستند. تیامین همچنین در بسیاری از مولتیویتامینها موجود است. نیاز روزانه به تیامین برای مردان ۱.۲ میلیگرم و برای زنان ۱.۱ میلیگرم است. برای زنان […]
تیامین را میتوان از طریق خوردن غذاهای مناسب به اندازه کافی به بدن رساند. بهترین منابع غذایی حاوی تیامین شامل غلات غنی شده، برنج سفید، ماهی قزلآلا و لوبیای سیاه هستند. تیامین همچنین در بسیاری از مولتیویتامینها موجود است. نیاز روزانه به تیامین برای مردان ۱.۲ میلیگرم و برای زنان ۱.۱ میلیگرم است. برای زنان باردار این میزان به ۱.۴ میلیگرم میرسد.
علائم کمبود تیامین شامل موارد زیر است:
- خستگی و مشکلات حافظه: تیامین برای تولید انرژی از مواد غذایی ضروری است، بنابراین خستگی مداوم میتواند نشانه کمبود آن باشد.
- ضعف ماهیچهها و کاهش وزن: کمبود تیامین باعث اختلال در متابولیسم گلوکز شده و ممکن است منجر به ضعف عضلانی، خستگی، کاهش حافظه، کاهش وزن و کاهش اشتها شود. بیماری بریبری یکی از عوارض جدی کمبود تیامین است که میتواند باعث نارسایی قلبی شود.
- از دست دادن اشتها: تیامین بر هیپوتالاموس مغز که مسئول تنظیم اشتها و احساس سیری است، تأثیر دارد. کمبود تیامین میتواند منجر به کاهش اشتها و احساس سیری زودرس شود.
- افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ احتمالاً دچار کمبود ویتامین تیامین هستند. این افراد ممکن است تیامین بیشتری دفع کنند.
- یکی دیگر از نشانههای کمبود تیامین، اختلال در رفلکسهای بدن است. این کمبود اگر درمان نشود، به آسیب به سیستم عصبی منجر میشود. این آسیب میتواند باعث اختلال در واکنشهای طبیعی بدن، به ویژه در زانو، مچ پا و عضلات بازو شود. کمبود طولانیمدت تیامین ممکن است هماهنگی بین اعضای بدن را مختل کرده و فعالیتهایی مانند راه رفتن را تحت تأثیر قرار دهد.
- همچنین کمبود تیامین میتواند باعث کاهش ضربان قلب شود. این کاهش ضربان قلب میتواند منجر به خستگی زیاد، سرگیجه و افزایش احتمال بیهوشی شود.
غلات کامل، ماست، گوشت مرغ، غذاهای دریایی، حبوبات، تخم مرغ، آجیل، دانهها و سویا منابع خوب ویتامین تیامین هستند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید