یک دنیا خواص باورنکردنی زیره سبز برای درمان و لاغری
زیره، یک دانه معطر و ضد نفخ است که گیاهی شبیه به بوته هویج دارد. برگهای این گیاه به طول 20 تا 30 سانتیمتر و ارتفاع آن تقریباً 50 سانتیمتر است. میوه این گیاه به شکل هلالی است و خطوط برجستهای به عرض 2 میلیمتر دارد. در جهان، دو نوع زیره وجود دارد که به […]
زیره، یک دانه معطر و ضد نفخ است که گیاهی شبیه به بوته هویج دارد. برگهای این گیاه به طول 20 تا 30 سانتیمتر و ارتفاع آن تقریباً 50 سانتیمتر است. میوه این گیاه به شکل هلالی است و خطوط برجستهای به عرض 2 میلیمتر دارد. در جهان، دو نوع زیره وجود دارد که به نام زیره سبز و زیره سیاه شناخته میشوند.
زیره، یک دانه معطر است که گیاه آن شبیه به بوته هویج است. برگهای آن به طول 20 تا 30 سانتیمتر و ارتفاع گیاه حدود 50 سانتیمتر است. میوه زیره (که به اشتباه دانه نامیده میشود) دارای شکل هلالی با عرض حدود دو میلیمتر و پنج خط برجسته است. زیره در دو نوع زیره سبز (با نام علمی: Cuminum cyminum) و زیره سیاه (با نام علمی: Carum carvi) وجود دارد.
زیره سبز (Cuminum cyminum): این نوع زیره هم به صورت پرورشی و هم به صورت خودرو یافت میشود. در ایران، نوع پرورش زیره سبز وجود دارد که از جزئیات اصلی پودر کاری تهیه میشود و برای تقویت طعم غذاها استفاده میشود. همچنین، از سالها قبل در داروهای سنتی نیز استفاده میشود.
زیره سیاه یا زیره کوهی (Carum carvi): زیره سیاه، که در بخش سلامت در یک مطلب دیگر به طور کامل خواص آن را برایتان توضیح دادیم، به عنوان زیره کرمانی نیز شناخته میشود و یکی از سوغات مشهور این استان است. این گیاه به صورت خودرو در مناطق کوهستانی رشد میکند.
مواد مغذی موجود در یک قاشق غذاخوری زیره سبز:
- کالری:22
- پروتئین:1 گرم
- کربوهیدرات:3 گرم
- قند:صفر گرم
- چربی:1 گرم
- کلسترول:صفر گرم
- سدیم:10 میلی گرم
- فیبر رژیمی:1 گرم
- آهن:4 میلی گرم (22 درصد DV)
- کلسیم:56 میلی گرم (6 درصد DV)
- فسفر:30 میلی گرم (3 درصد DV)
- پتاسیم:107 میلی گرم (3 درصد DV)
- منیزیم:22 میلی گرم (5 درصد DV)
- روی:0.3 میلی گرم (2 درصد DV)
- مس:0.1 میلیگرم (3 درصد DV)
- تیامین:0.1 میلی گرمی (1 درصد DV)
- نیاسین:0.3 میلیگرم (1 درصد DV)
- ویتامین آ (A):76 واحد بین المللی (2 درصد DV)
- ویتامین سی (C):0.5 میلی گرم (1 درصد DV)
- ویتامین ای (E):0.2 میلی گرم (1 درصد DV)
- ریبوفلاوین:0.1 میلیگرم (1 درصد DV)
- منگنز:0.2 میلی گرم (10 درصد DV)
زیره سبز دارای طبع گرم و خشک است. این گیاه حاوی مقدار زیادی آهن، کلسیم، منیزیم، فیبر، آنتیاکسیدانها و ویتامین A میباشد.
مقدار و طریقه مصرف زیره سبز
به عنوان یک مکمل گیاهی، مصرف مناسب زیره سبز بین 300 تا 600 میلیگرم در روز است. این ادویه فوقالعاده برای افزایش طعم انواع سوپ، خورش، سالاد، تاکو و همچنین برای اضافه کردن طعم به برنج استفاده میشود. به دلیل طبع گرم این ادویه، برای رفع سردی برنج نیز مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر این، دانههای زیره سبز برای تهیه چای و دمنوش، استخراج روغن و تهیه عرق زیره سبز نیز مورد استفاده قرار میگیرد و مکملهای زیره سبز نیز در بازار موجود هستند.
خواص و فواید زیره سبز
درمان هموروئید:
هموروئید یا یبوست عموماً به دلیل افزایش فشار روی رگهای مستقیم و مستقیم دستگاه گوارش و رکتوم در بدن ایجاد میشود، که موجب تورم، درد و خونریزی میشود. ۷۵ درصد افراد در طول زندگی تجربه هموروئید را دارند. فیبر بالا در زیره سبز به طور طبیعی سیستم گوارش را تحریک میکند، بهبود هضم را تسهیل میکند و در درمان هموروئید موثر است. علاوه بر این، خواص ضد قارچ و ضد میکروبی دانههای زیره میتواند در درمان عفونتهای ناشی از هموروئید مفید باشد.
زیره سبز میتواند به هضم غذا کمک کند و از تشکیل گاز در دستگاه گوارش جلوگیری کند. همچنین، این گیاه خواصی دارد که برای مقابله با نفخ شکم بسیار مفید است. نفخ شکم ممکن است به درد شکم و فشار شکمی منجر شود.
کمک به هضم:
زیره سبز حاوی ترکیباتی است که با تحریک غدههای مسئول ترشح اسیدها، صفرا و آنزیمها، بهبود هضم غذا در معده و روده را تسهیل میکند.
تقویت سیستم ایمنی:
زیره حاوی ویتامین C است و استفاده از آن به عنوان یک ادویه، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. این ویتامین برای افرادی که به دلیل استرس سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بسیار مفید است. مصرف مناسب ویتامین C یک روش ایدهآل برای بهبود سلامت عمومی بدن است. استفاده از مواد غذایی حاوی این ویتامین، به کاهش فشار خون، کاهش خطر سکته قلبی و مغزی، و مبارزه با استرس اکسیداتیو که منجر به سرطان میشود، بسیار موثر است.
کاهش وزن:
زیره یک روش موثر برای لاغری و کاهش وزن است. مصرف دانههای زیره یا عرق زیره میتواند برای از بین بردن وزن و چربی اضافی مفید باشد. در یک مطالعه، 80 زن با اضافه وزن به دو گروه زیره و گروه کنترل تقسیم شدند. گروه زیره روزانه زیره مصرف میکردند و گروه کنترل رژیم غذایی خود را کنترل میکردند. نتایج نشان داد که گروه زیره نسبت به گروه کنترل، کاهش وزن قابل توجهی داشتند.
زیره با افزایش سرعت متابولیسم و بهبود هضم، منجر به سوزاندن سریعتر کالری در بدن میشود. با داشتن یک سیستم گوارشی سالم و متابولیسم سریع، وزن بدن به طور خودکار کاهش مییابد.
زیره حاوی تیموکینون نام یک ماده فعال است. این ماده شیمیایی طبیعی، خاصیت ضد التهابی و آنتیاکسیدانی دارد که در کاهش وزن به بدن کمک میکند. تیموکینون با مبارزه با رادیکالهای آزاد، سموم بدن را تصفیه میکند و همچنین با کمک به سلولهای بدن برای پاسخ به انسولین و گلوکز، میزان قند خون را کنترل میکند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید