جداسازی موفقیت آمیز دوقلوهای بهم چسبیده اهوازی
رقیه و امالبنین، دو خواهر دوقلوی دختر اصالتاً اهوازی هستند که 10 ماه پیش بههمچسبیده به دنیا آمدند. این دوقلوها از ناحیه روده کوچک، لوزالمعده و اثنیعشر بههمچسبیده بودند و همین موضوع خطر جراحی را افزایش میداد. تیم جراحی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بیمارستان نمازی تصمیم گرفت که در 3.5 ماهگی این دوقلوها اقدام […]
رقیه و امالبنین، دو خواهر دوقلوی دختر اصالتاً اهوازی هستند که 10 ماه پیش بههمچسبیده به دنیا آمدند. این دوقلوها از ناحیه روده کوچک، لوزالمعده و اثنیعشر بههمچسبیده بودند و همین موضوع خطر جراحی را افزایش میداد.
تیم جراحی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بیمارستان نمازی تصمیم گرفت که در 3.5 ماهگی این دوقلوها اقدام به جراحی کنند. در حین جراحی، تیم پزشکی متوجه شدند که دوقلوها در اشتراکات دیگری نیز به هم چسبیده بودند و در نتیجه تنها در مرحله اول توانستند کبد آنها را از هم جدا کنند.
با گذشت زمان و رسیدن دوقلوها به 10 ماهگی، مرحله دوم جراحی برای جداسازی کامل آنها در بیمارستان نمازی شیراز انجام شد که خوشبختانه موفقیتآمیز بود و دوقلوها از هم جدا شدند.
علی بهادری، رئیس گروه جراحی کودکان بیمارستان نمازی شیراز، اظهار داشت که معمولاً از هر 50 تا 100 هزار دوقلویی که به دنیا میآیند، یک دوقلو به هم چسبیده است.
دو دوقلوی قبلی به هم چسبیده از شهرهای مرودشت و لارستان که از ناحیه جناغ سینه و دیافراگم به هم چسبیده بودند، توسط جراحان بیمارستان نمازی شیراز از هم جدا شدند.
این دوقلوهای دختر که اصالتاً اهوازی هستند، در سه ماهگی از یکدیگر جدا شدند. جراحان متوجه شده بودند که مجرای مشترک دو کبد آنها به یک سوراخ ریخته میشد و جداسازی کامل در آن زمان امکانپذیر نبود. بنابراین، مرحله دوم جراحی به 10 ماهگی موکول شد.
برای جداسازی دوقلوها، قسمتی از روده کوچک آنها که به هم متصل بود، به هم داده شد و پس از 10 ساعت جراحی آنها موفقیتآمیز از هم جدا شدند.
در حال حاضر، یکی از کودکان از دستگاه تنفسی جدا شده و دیگری طی روزهای آینده جدا خواهد شد. مرحله نهایی نیز بازسازی دیواره شکم هر یک از دوقلوها به صورت مجزا خواهد بود.
دوقلوها ممکن است از چند طریق به هم چسبیده باشند، از جمله سینه و شکم، پشت و سر.
دکتر بهادری، رئیس گروه جراحی کودکان بیمارستان نمازی شیراز، اظهار داشت که موفقیت در جراحی جداسازی دوقلوهای بههمچسبیده به میزان اعضای مشترک بین آنها بستگی دارد. به این معنی که هرچه اعضای مشترک بیشتر باشد، خطر جداسازی نیز بیشتر خواهد بود.
وی علت چسبیدن دوقلوها را وجود دوقلوهای یکتخمکی دانست. به گفته او، اگر دوقلوها در زمان بارداری زودتر از 12 روز از هم جدا شوند، آنها دوقلوهای جدا از هم هستند، اما در غیر این صورت امکان چسبیدن آنها به یکدیگر وجود دارد.
رئیس گروه جراحی کودکان بیمارستان نمازی افزود که اکثر دوقلوهای بههمچسبیده پس از تولد فوت میکنند و تنها تعداد محدودی از آنها زنده میمانند که باید از هم جدا شوند. گاهی یکی از دوقلوها ناقص و دیگری کامل است و گاهی هر دو کامل هستند اما اعضای مشترک دارند.
از نظر اخلاق پزشکی، نمیتوان یک قل را فدای قل دیگر کرد و به همین دلیل، فرآیند جداسازی این دوقلوها در دو مرحله انجام میشود. تیم جراحی متشکل از 4 جراح اطفال این عمل جراحی را انجام دادند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید