مصرف تخم مزغ برای مغز
متخصصان پیوسته در تلاش هستند تا تأثیر مواد غذایی یا رژیم های غذایی خاص را بر بیماری آلزایمر بررسی کنند. تازهترین مطالعات به ارتباط میان آلزایمر و تخممرغ پرداخته اند و نتایج آن، البته در صورت مصرف زرده تخممرغ، امیدوارکننده بوده است. برای بررسی تأثیر تخممرغ بر آلزایمر، محققان از دادههای گروه شرکتکننده در بررسی «شتاب حافظه» […]
متخصصان پیوسته در تلاش هستند تا تأثیر مواد غذایی یا رژیم های غذایی خاص را بر بیماری آلزایمر بررسی کنند. تازهترین مطالعات به ارتباط میان آلزایمر و تخممرغ پرداخته اند و نتایج آن، البته در صورت مصرف زرده تخممرغ، امیدوارکننده بوده است. برای بررسی تأثیر تخممرغ بر آلزایمر، محققان از دادههای گروه شرکتکننده در بررسی «شتاب حافظه» (Rush Memory) و «طرح پیری» (Aging Project) استفاده کردند. آنها با تکیه بر پرسشنامههایی که دفعات مصرف تخممرغ را در شرکتکنندگان رهگیری میکرد، دادههای ۱۰۲۴ بزرگسال را بررسی کردند.
سپس این محققان، «کولین»، ماده مغذی موجود در زرده تخممرغ را که با سلامت مغز مرتبط است، حذف کردند. مصرف ۲ تخممرغ در روز، هدف دسترسی به کولین و سایر مواد مغذی کلیدی برای سلامتی مغز را محقق میسازد. در طی یک پیگیری بین شش تا هفت سال، مشخص شد که ۲۸۰ شرکتکننده یعنی حدود ۲۸ درصد، مبتلا به زوال عقل از نوع آلزایمر تشخیص داده شدند. نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد که مصرف بیش از یک تخممرغ در هفته کاهش ۴۷ درصدی خطر ابتلا به آلزایمر را به همراه دارد و ۳۹ درصد از کل تأثیر تخممرغ بر موارد آلزایمر هم به ماده مغذی «کولین» در رژیم غذایی مربوط میشد.
این پژوهش بر یافتههای تحقیقی قدیمیتر استوار است که نشان داده بود حتی مصرف محدود تخممرغ، یعنی تقریبا یک تخممرغ در هفته، روند ضعیف شدن حافظه را کندتر میکند.
بر اساس گزارش ایندیپندنت، پروفسور «گری اسمال»، رئیس بخش روانپزشکی دانشکده پزشکی هکنساک مرایدین، گفته است که این تحقیق سازوکار این تاثیر را نشان نمیدهد. اما میدانیم که چندین عنصر مفید برای مغز در تخممرغ وجود دارد:
- کولین: به سنتز و آزادسازی انتقال دهندههای عصبی مهم برای ذخیره خاطرات کمک میکند.
- چربیهای امگا ۳: باعث میشوند التهاب شدید مغز که تخریب عصبی را به دنبال دارد، کاهش پیدا کند.
- لوتئین: استرس اکسیداتیو مربوط به سن را که باعث ساییدگی و پارگی سلولهای مغز میشود، کاهش میدهد.
بنابراین، به نظر میرسد مصرف محدود تخممرغ میتواند روند ضعیف شدن حافظه را با تاثیرگذاری بر این عناصر مفید کندتر کند.
ماده کولین چیست؟
کولین یک ماده مغذی حیاتی است که در حفظ سلامت کلی، به ویژه عملکرد مغز، نقش مهمی دارد. به دلیل خواص و فواید مشابه با ویتامینهای گروه ب، این ماده مغذی اغلب در این گروه قرار میگیرد. زرده تخممرغ یکی از غنیترین و آسانترین منابع کولین است. یک تخممرغ بزرگ حاوی ۱۶۹ میلیگرم کولین است.
مصرف محدود تخممرغ، تقریبا یک تخممرغ در هفته، میتواند روند ضعیف شدن حافظه را کندتر کند، طبق توصیه مرکز ملی بهداشت و سلامت انگلیس. مقدار کولین کافی برای مردان بالغ ۵۵۰ میلیگرم در روز و برای زنان غیر باردار و زنانی که در دوره شیردهی نیستند ۴۲۵ میلیگرم در روز است.
به گفته دکتر تیلور والاس، محقق این مطالعه، مصرف ۲ تخممرغ در روز میتواند هدف دسترسی به کولین و سایر مواد مغذی کلیدی برای سلامتی مغز را تامین کند. این مقدار حتی برای افراد مبتلا به دیابت و کسانی که بیماری قلبی متابولیک دارند یا با خطر ابتلا به آن مواجهاند، بیخطر است.
تخممرغ را میتوان به شیوههای گوناگون، از آبپز گرفته تا املت، در وعده صبحانه، به عنوان میانوعده یا با انواع سالادها مصرف کرد و از فواید آن بهرهمند شد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید