مجله خبری سهندپرس
۱
آبان ۱۴۰۵
  • صفحه نخست
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • بین الملل
  • ورزشی
  • اقتصادی
  • پزشکی
  • اخبار
  • درباره ما
  • بلاگ

نرخ سود صندوق‌های ارزی به ۵ درصد تعیین شد

تشریح ساز و کار فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری ارزی بر اساس اعلام به گزارش سهند پرس به نقل از خبرگزاری مهر، رضا عیوض‌لو با توضیح دقیق درباره روند فعالیت و سازوکار صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت ارزی، اعلام کرد که از سال گذشته، همکاری نزدیک میان بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار به منظور […]

مهر 29, 1405 3 دقیقه خواندن
چاپ خبر

تشریح ساز و کار فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری ارزی بر اساس اعلام به گزارش سهند پرس

به نقل از خبرگزاری مهر، رضا عیوض‌لو با توضیح دقیق درباره روند فعالیت و سازوکار صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت ارزی، اعلام کرد که از سال گذشته، همکاری نزدیک میان بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار به منظور نهایی کردن طراحی این نوع صندوق‌ها صورت گرفته است. هدف از این همکاری، تضمین رعایت تمامی دغدغه‌ها و نکات نظارتی هر دو نهاد ناظر در روند تاسیس و فعالیت این صندوق‌ها بوده است.

او در برنامه‌ای زنده تلویزیونی توضیح داد که پس از طی کردن تمامی مراحل لازم و تدوین دقیق ساختار صندوق‌های ارزی در سازمان و تایید آن توسط شورای عالی بورس، مجوزهای مورد نیاز از مراجع ذی‌ربط صادر شد و زمینه فعالیت این ابزار جدید سرمایه‌گذاری فراهم آمد.

چگونگی سود و منابع پرداخت در صندوق‌های ارزی

مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوالاتی درباره نحوه پرداخت سود و منابع آن، بیان کرد که در حال حاضر مدیران دو صندوق پیش‌بینی کرده‌اند که سودی معادل ۵ درصد در دوره مورد انتظار داشته باشند.

وی با تاکید بر این که اوراق بهادار ارزی به عنوان بخشی از دارایی‌های این صندوق‌ها محسوب می‌شوند، اضافه کرد: سپرده‌های ارزی و گواهی سپرده مخصوص ارز همچنین از دیگر ابزارهای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های ارزی است. برآورد عملکرد این صندوق‌ها بر پایه میانگین سود مورد انتظار از مجموعه این دارایی‌ها صورت می‌گیرد؛ بنابراین، سرمایه‌گذارانی که دلار خود را در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند، در پایان دوره می‌توانند علاوه بر اصل سرمایه، سود ارزی مرتبط را هم دریافت کنند.

ارزیابی سود پیش‌بینی‌شده و جذابیت آن برای سرمایه‌گذاران

در رابطه با این که آیا سود ۵ درصدی پیش‌بینی‌شده می‌تواند برای سرمایه‌گذاران جذاب باشد یا نه، عیوض‌لو گفت: «در مقایسه با نگهداری ساده ارز بدون کسب هیچ بازدهی، نرخ سود ۵ درصدی دلاری می‌تواند نرخ معقول و قابل توجهی محسوب شود. در واقع، سرمایه‌گذار به جای صرف‌نظر کردن از بهره‌مندی، این فرصت را دارد که هم اصل سرمایه و هم سود مربوط به ارز را در پایان دوره دریافت کند.»

ارکان و ساختار اصلی صندوق‌های ارزی

وی درباره ارکان اصلی صندوق‌های ارزی اظهار داشت که یکی از این ارکان، مدیر صندوق است که نهادی تحت نظارت سازمان بورس بوده و مجوز مدیریت دارایی را دارا است. شرکت‌های تأمین سرمایه با مجوزهای لازم نیز مسئولیت اداره این صندوق‌ها را بر عهده می‌گیرند.

علاوه بر مدیر صندوق، مدیر عملیات ارزی هم مطرح است که وظیفه انجام امور مرتبط با ارز، از جمله تایید منشأ ارز، دریافت منابع از سرمایه‌گذاران، انجام معاملات و سایر عملیات مربوط به ارز را بر عهده دارد.

مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود که بانک عامل یکی دیگر از ارکان مهم این مجموعه است و نقش کلیدی در ضمانت نقدشوندگی دارایی‌ها دارد. این بانک موظف است که در چارچوب ضوابط صندوق، ارز سرمایه‌گذاران را در صورت نیاز پرداخت کند.

تجربه‌های عملی و حوزه‌های هدف صندوق‌های ارزی

او با اشاره به تجربه نخستین صندوق فعال در این حوزه، توضیح داد که بر اساس اطلاعات موجود، برخی سرمایه‌گذاران پس از ورود به صندوق، درخواست خروج کرده و ارز خود را دریافت کرده‌اند. برای نمونه، یکی از سرمایه‌گذارانی که ارز خود را در اختیار صندوق گذاشته بود، پس از حدود دو هفته توانست درخواست بازپرداخت ارز را ثبت کند. این تجربۀ عملی نشان می‌دهد که فرآیند بازپرداخت ارزی در عمل نیز به خوبی انجام می‌شود.

عیوض‌لو در ادامه گفت که منابع صندوق‌های ارزی عمدتاً به حوزه‌های صادراتی و صنایع ارزآور اختصاص می‌یابد، به ویژه صنایع بالادستی نفت، پتروشیمی و زنجیره فلزات معدنی و فلزی. تأمین مالی این بخش‌ها می‌تواند به افزایش درآمدهای ارزی کشور کمک کند و نقش مهمی در توسعه اقتصادی و افزایش صادرات ایفا کند.

نوشته های مرتبط:

  • حرکت نقدینگی از بورس به سمت طلا و صندوق‌های درآمد ثابت
  • صندوق توسعه ملی در بازسازی کارخانجات آسیب‌دیده جنگ فعال شد
  • رویکرد نوین صندوق‌های حمایتی در پشتیبانی از…
  • صندوق‌های ارزی فرصتی برد-برد برای سرمایه‌گذاران و کسب‌وکارها
  • صندوق‌های ارزی، راهکاری سودآور برای سرمایه‌گذاران و…
  • تسویه ۸۴ درصد مطالبات ارزی بانک‌ها از بانک مرکزی

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پیشنهاد ویژه

    • نتانیاهو می‌گوید ادعای توقف حمله ترامپ به ایران صحت ندارد
    • درگیری مسلحانه نیروهای جولانی و داعش در حومه دمشق
    • حمله پهپادی به ریاض و تخلیه شرکت آرامکو در الظهران
    • یحیی سریع: عربستان قایق تفریحی هندی را در سواحل یمن هدف قرار داد
    • کلینتون: فاش‌سازی جزئیات پرونده اپستین موجب رسوایی ترامپ می‌شود



    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • بین الملل
    • اقتصادی
    • اخبار شرکت ها
    • تماس با ما
    • بلاگ

    طراحی سایت و سئو سایت توسط اینتن